Kostarikanci prešli sve granice

Utakmica se pretvorila u totalni haos: Nastala tuča u kojoj se nisu birala sredstva

Haris Zilić

Fudbalski tereni nekada prerastu u ring, igrači često izgube kontrolu, ali posljednji video koji nam dolazi iz Kostarike prešao je sve granice i sigurno da aktere očekuju oštre kazne.

U pitanju je bio duel između Gunasteca i Liberie.

Utakmica je bila vrlo otvorena, već na startu vidjeli smo pogotke, a onda sredinom prvog poluvremena totalna ludnica na terenu.

U 26. minuti pri rezultatu 1:2 za Liberiju nakon jednog prekršaja počelo je naguravanje fudbalera.

U tom trenutku niko nije ni slutio da će varnice prerasti u totalnu tuču.

U tuči su učestvovali skoro svi fudbaleri na terenu, obezbijeđenje je pokušavalo smiriti igrače, ali neki su pokazali borilačke vještine na zavidnom nivou.

Tamošnji mediji su zgroženi ponašanjem aktera ove utakmice, a Fudbalski savez kostarike je najavio kazne za sve sudionike i da će se dobro pregledati snimak ove utakmice.

Nije prvi put da u latino državama stižu slične slike sa fudbalskih terena.

Posebno se to odnosni na mečeve u kojima gledamo duele velikih rivala, a znamo koliko navijači vole svoje klubove.

Emocije nekada pređu granice i dogode se scene kakve ne želimo gledati na fudbalskim terenima.

Iako Kostarika geografski pripada Sjevernoj i Centralnoj Americi, pokazali su i ranije da imaju itekako vrelu latino krv koja zna biti veoma nezgodna kad proključa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.