Nastavljeno prvenstvo Kostarike

Prva južnoamerička država koja je nastavila ligu

Nastavljeno prvenstvo Kostarike

Kostarika je postala prva južnoamerička država koja je nastavila svoje nogometno prvenstvo u utorak s utakmicom između Guadalupea i Limonea odigranom bez gledatelja i s rezervnim igračima na tribinama kako bi se poštivale mjere fizičkog distanciranja.

Kostarikanska liga je prekinuta 15. marta, a pobjeda Guadalupea od 1-0 nad Limoneom je prva od šest utakmica koje bi se u ovoj državi trebale odigrati ovaj tjedan.

Dvanest kostarikanskih klubova se vratilo treninzima 15. maja, a prvenstvo je nastavljeno sa strogim pravilima koja zabranjuju grljenje igrača, zatim naređuju dezinficiranje svlačionica i dopuštaju pet zamjena umjesto dosadašnje tri.

Utakmicu igranu u utorak u Herediji, 10km sjeverno od glavnog grada Sana Josea, prenosila je lokalna televizija  i na stadion su mogli osim igrača i trenera samo još televizijski djelatnici koji su osiguravali prijenos i suci. Kostarika je zabilježila samo 866 zaraze koronavirusom i samo deset preminulih, što je najbolji rezultat u regiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi