Potpuna transformacija

Popularna teniserka zbog viška kilograma izgleda neprepoznatljivo

Edmir Škorić

Nekadašnja osvajačica Roland Garrosa, Latvijka Jelena Ostapenko, pojavila se početkom godine na teren s mnogo kilograma viška i izgleda kao potpuno druga teniserka u odnosu na onu koja je 2017. godine osvojila turnir u Parizu pobjedom nad Simonom Halep.

Prije pet i po godina je Latvijka osvojila svoju jedinu Grand Slam titulu pobijedivši Simonu Halep u finalu Roland Garrosa, a danas više ni ne liči na sebe.

Latvijka je sezonu 2023. započela u Adelaideu, gdje je nastupila u oba takmičenja. U prvom kolu Jelena je startala pobjedom nad Karolinom Pliškovom, ali je u drugom kolu izgubila od Irine Begu.

Na Adelaide 2 Jelena Ostapenko poražena je u prvom kolu od Anne Kalinskaye.

Trenutno je 18. igračica svijeta, a ima pet osvojenih WTA titula u karijeri i preko 11 miliona dolara zarađenih od tenisa.

25-godišnjakinja će igrati na nadolazećem Australian Openu, ali mnogi je kritikuju zbog neurednog i zapuštenog života i nabacanih kilograma koji su joj promijenili izgled.

Bilo je prošle godine raznih glasina o njenom zdrastvenom stanju i navodnom bolovnaju od dijabetesa, ali to nikada nije potvrđeno.

Prošle godine je pobjedom nad Amerikankom Kenin stigla do titule u Dubaiju i to joj je bila peta u WTA, ujedno posljednja do sada.

Ranije titule osvojila je u Eastbourneu 2021., Luksemburug 2019., u Južnoj Koreji 2017. i iste godine Grand Slam naslov kao kruna karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.