Ajla Tomljanović izazvala haos na Wimbledonu: "Lažljivice, svi znaju da lažeš"

Tomljanović - Ostapenko

Ajla Tomljanović izazvala haos na Wimbledonu: "Lažljivice, svi znaju da lažeš"

Edmir Škorić

Jelena Ostapenko i Ajla Tomljanović posvađale su se nakon meča trećeg kola Wimbledona.

Lativjka Jelena Ostapenko i Australka hrvatskih korijena Ajla Tomljanović igrale su svoj meč 3. kola, a nakon tri seta slavila je ova druga. Bilo je 6:4, 4:6, 2:6.

Ostapenko je bila favorit, izgledalo je da će slaviti jer je dobila prvi set i generalno cijelo ljeto pruža dobre partije, ali Tomljanović je pronašla način da okrene meč. Bilo je i situacija koje nisu bile nimalo pristojne i kojima nije mjesto na teniskim terenima.

Ostapenko je nakon dobijenog prvog seta počela da se žali na bolove u trbuhu, što je možda i uzrok pada njene igre i na kraju poraza.

Na kraju odlučujućeg seta, kada je Ostapenko po drugi put doživjela brejk i gubila s 0:4, na teren je pozvala fizioterapeuta. "Ne mogu nastaviti utakmicu, osjećam bol", kazala je Latvijka sudiji.

Oglasi

To je razljutilo njenu rivalku, koja je počela da je vrijeđa: "Znate da laže, svi znamo da ona laže. Smatrate li da je sat i pol izgledala dobro, a sada odjednom ima ozbiljnu povredu?", upitala je Australka sudiju na stolici.

Nakon utakmice igrači su se oprostili na neugodan način. "Ako misliš da lažem, možeš razgovarati s mojim fizioterapeutom", rekla je vidno tužna i razočarana Ostapenko. "Nadam se da ćete se sada osjećaš bolje", odgovorila joj je Tomljanović.

"Tvoje je ponašanje užasno, nemaš nimalo poštovanja", dodaje Ostapenko, a onda joj Australka opet uzvraća: "Ti mi govoriš. Najgora si na turniru".

Na press konferenciji Ostapenko nije skrivala bijes zbog toga što ju je rivalka nazvala lažljivicom.

"Bilo je jako nepotešteno prema njoj. Da sam odservirala barem 50 posto onoga što mogu, pobijedila bih je", dodala je Latvijka.

U četvrtom kolu Ajla Tomljanović suočit će se s otkrićem turnira, 18-godišnjom Britankom Emmom Raducanu.

Top Komentari

gogs
Ko prevodi ovo hahaha
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi