Stephen Curry je šutirao do besvijesti za tri poena i na kraju je uspio pogoditi šest trojki iz 18 pokušaja (Foto: Screenshot)

Nevjerovatno

Svi su u nevjerici gledali šta pogađa Stephen Curry

Midhat Šljivak

Golden State Warriorsi poraženi su nakon produžetka u TD Gardenu od Boston Celticsa rezultatom 121:118, a meč je obilježio nevjerovatni Stephen Curry trojkom s pola terena sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena.

Golden State Warriorsi ove sezone ne izgledaju kao tim za velike domete. Ipak, dosta utakmica su odigrali bez Stephena Curryja čija je i sama pojava na parketu nekada dovoljna da protivnici nestanu.

Ipak, protiv jednog od najvećih favorita za NBA prsten Boston Celticsa Warriorsi bez obzira na sve nisu mogli, a domaćin je slavio nakon produžetka 121:118.

Potez večeri međutim ide Stephenu Curryju. Iako se nije proslavio ispalivši 18 trojki uz pogođenih šest i ukupnim šutem 9 od 25, uspio je pogoditi trojku s pola terena.

U posljednjem napadu u prvom poluvremenu Warriorsi su izgubili loptu, na njihov koš krenuo je Jason Tatum, ali zatim na scenu stupa Stephen Curry.

Čudesni šuter krade loptu Tatumu, uslijedio je šut s više od pola terena i pogodak za prednost Warriorsa na poluvremenu od 55:54.

Curry je još jednom pokazao kako je čudesan košarkaš. Šut ga protekle noći nije slušao, ali na kraju je ipak uspio stići do učinka od 29 poena.

Pored njega u dresu Warriorsa istakli su se Jordan Poole i Klay Thompson sa po 24 poena, te Andrew Wiggins s 20 koševa.

Boston je do trijumfa vodio Jason Tatum s 34 poena i 19 skokova, dok je Al Horford imao 20 poena i 10 skokova.

Warriorsi su trenutno osmi tim Zapadne konferencije s omjerom od 22 pobjede i 23 poraza, ali s velikim šansama da do kraja sezone stignu do pozicija koje vode direktno u doigravanje.

Boston je s druge strane s omjerom 34-12 uvjerljivo najbolji tim na Istoku, ali i u kompletnoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.