Zvijezde raspoložene na otvaranju nove NBA sezone
Foto - EPA

NBA rezultati

Zvijezde raspoložene na otvaranju nove NBA sezone

M. Šljivak

Protekle noći počela je nova NBA sezona, a na otvaranju odigrana su dva derbija. 

Nova sezona otvorena je utakmicom između Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa u TD Gardenu, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 126:117.

Utakmica je prelomljena u trećoj dionici kada su Celticsi uspjeli napraviti prednost koju više nisu ispuštali do kraja i stigli su do trijumfa protiv velikog rivala u Istočnoj konferenciji.

Trojica košarkaša imala su po 35 poena u ovom meču. Kod Celticsa su to Jaylen Brown i Jayson Tatum, dok je kod Phile ovaj broj poena ubacio James Harden.

Odličan učinak kod 76ersa imali su i Joem Embiid (26p, 15sk), Maxey (21) i Harris (18p), no na kraju su Celticsi slavili.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi su na svom parketu savladali Los Angeles Lakerse rezultatom 123:109.

Oglasi

Warriorsi su gotovo tokom kompletne utakmice kontrolisali rezultat. Lakersi nisu mogli da uzvrate na pravi način, pa su NBA prvaci na kraju relativno lako savladali velikog rivala.

Nezaustavljiv po tim iz Los Angelesa bio je Stephen Curry. Meč je završio s 33 poena, sedam skokova i šest, asistencija, a dobru pratnju imao je u Wigginsu koji je ubacio 20 te Thompsonu s 18 poena.

Kod Lakersa LeBron James je imao učinak od 31 poena, 14 skokova i osam asistencija, Anthony Davis je dodao 28 poena, a Russell Westbrook 19 poena i 11 skokova.

Međutim, ovaj trio nije mogao protiv Warriorsa koji su tako odbranu naslova počeli pobjedom.

NBA rezultati:

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 126:117
Golden State Warriors - LA Lakers 123:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi