FOTO: Twitter/Real Madrid basket

Još jedna sjajna partija

Kralj se zove Džanan Musa: Bh. reprezentativac "zatrpao" koš bivšeg kluba

H. Zilić

Duel 17. kola španske ACB košarkaške lige odigrlai su Real Madrid i Breogan. Kraljevi su opravdali ulogu favorita i slavili rezultatom 91:73.

Real je odmah na startu pokazao ko je gazda u ovoj utakmici.

Igrali su furiozno od prve minute, a prvu četvrtinu su dobili sa 24:11.

U drugom periodu Breogan se malo budi i na poluvrijeme Real odlazi sa +9, rezultat na semaforu glasio je 46:37.

U trećem periodu raspad gostiju i briljantna igra Reala.

Domaćini su treću četvrtinu završili u svoju korist sa 28:9 u jednom momentu su imali su i 30 poena razlike.

Treća četvrtina kao da je uspavala domaćine pa Breogan na startu posljednje četvrtine pravi seriju od 4:20, ali do čuda nisu mogli.

Na kraju je konačan rezultat bio 91:73 za košarkaše Real Madrida.

U timu Reala naš Džanan Musa na parketu je proveo 21 minutu i za to vrijeme protiv bivšeg kluba ubacio 21 poen, dodao šest skokova i tri asistencije i bio najbolji pojedinac domaćeg tima.

Kod Reala se izdvojio i Yabusele sa 15 poena i pet skokova, imao je potez utakmice nakon monstruozne blokade u provm poluvremenu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Tavares je kod Reala dodao 15 poena i sedam skokova.

U timu Breogana briljirao je Happ sa double-double učinkom od 19 poena i 19 skokova, odličan je bio i Nenadić sa 22 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.