Ostvarena pobjeda protiv Readinga

Dva gola Casemira i majstorija Freda za sigurnu pobjedu Manchester Uniteda

Esmer Oštraković

Utakmicu šesnaestine finala FA kupa na Old Traffordu su odigrali Manchester United i Reading, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa sa 3:1, te je tako izborila prolaz u narednu rundu takmičenja.

Manchester United je bio apsolutni favorit na ovoj utakmici, a posebno je to bilo jasno kada su objavljene postave, jer je za domaću ekipu igrao najjači tim.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Manchester Uniteda, ali gosti su se branili fenomenalno i odolijevali su napadi domaće ekipe.

Uspjeli su nogometaši Manchester Uniteda postići gol u prvom poluvremenu i to u 35. minuti preko Rashforda, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Tako se na odmor otišli pri neriješenom rezultatu, a jasno je bilo da će Reading pokušati sačuvati svoju mrežu do kraja utakmice i izbpriti ponovljenu utakmicu.

Ipak, to im nije pošlo za rukom. U 54. minuti je Casemiro nakon sjajne asistencije Antonyja postigao gol za vodstvo Manchester Uniteda od 10.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Ponovo je strijelac bio Casemiro, ali ovaj put je postigao pravu golčinu.

Treći gol je za Manchester United postigao Fred. Asistirao mu je Bruno Fernandes, a gol je postignut u 67. minuti utakmice.

Konačan rezultat postavio je Mbengue koji je postigao utješni gol za Reading u 72. minuti i tako je ublažio poraz svoje ekipe.

Vrijedi istaći i to da je Reading od 65. minute igrao sa igračem manje jer je dva žuta kartona u samo pet minuta dobio Carroll.

Na kraju je Manchester United opravdao ulogu favorita na ovom susretu i sasvim zasluženo je izborio prolaz u narednu fazu takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.