Sir Alexa prenijelo: Zaspao je, pa je uslijedilo naglo buđenje
Legendarnog Sir Alexa je malo prenijelo i uhvatio ga je san usred utakmice

Zanimljiva scena

Sir Alexa prenijelo: Zaspao je, pa je uslijedilo naglo buđenje

M. Šljivak

Legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson (81) zaspao je na tribinama Old Trafforda tokom utakmice FA Kupa u kojoj su Crveni đavoli dočekali Reading.

Sir Alex Ferguson je kao i uvijek počasni gost na tribinama Old Trafforda, ali loše vrijeme i kiša očigledno su i njega uspavali.

Tako je nakon nešto više od pola sata igre 81-godišnja trenerska legenda zaspala na tribinama. Kamere su ga uhvatile dok je zadrijemao i glava mu je samo pala.

[twitter]https://twitter.com/UtdChronicIes/status/1619436128029003776[/twitter]

Ubrzo je međutim Sir Alex probuđen. Probudila ga je buka nekoliko sekundi kasnije kada je Marcus Rashford zabio pogodak.

Međutim, radost je bila kratkotrajna. VAR je poništio pogodak i ostalo je 0:0, što je svakako olakšavajuća okolnost za goste koji su poprilični autsajderi u ovom meču.

Oglasi

Sir Alex Ferguson je bez ikakve dileme jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka svih vremena i njegovo vrijeme na klupi Manchester Uniteda ostat će zauvijek upamćeno.

Legendarni škotski stručnjak je od 1986. do 2013. godine vodio Crvene đavole. U tom periodu osvojio apsolutno sve što je mogao.

13 titula prvaka Engleske, pet trofeja FA Kupa, četiri Liga kupa, 10 trofeja Community Shielda, tri Lige prvaka, evropski Superkup, Kup pobjednika kupova, FIFA klupsko prvenstvo svijeta, te Internontinentalni kup.

S klupe je odlučio otići nakon titule prvaka 2013. godine. Od tog trenutka počela je patnja Uniteda koji već 10 godina nije osvojio titulu.

Velikana s Old Trafforda Sir Alex je vodio u 1500 utakmica i ima učinak od 895 pobjeda, 338 neriješenih rezultata i 267 poraza uz procenat uspješnosti od gotovo 60 posto.

Pored Uniteda u karijeri je još vodio reprezentaciju Škotske, te ekipe Aberdeena, St. Mirrena i East Stirlingshirea.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi