Mujić je mladi nogometaš koji pokriva nekoliko pozicija u timu, te će sigurno doći dobro u rosteru zeničkog kluba i zbog toga što je igrač zaštićenog godišta. Foto:NK Čelik

Ponajbolji igrač Unisa pojačao Zeničane

Aner Mujić nova prinova na Bilinom polju · Zvanično

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon što su odradili drugu fazu priprema u Makarskoj, svoje treninge nakon povratka nastavili su u Zenici. Zeničani će ove sedmice trenirati na Kamberovića polju, dok bi od sljedeće sedmice trenažni proces trebali obavljati u Trening centru N/FSBiH. Nogometni savez Zeničkog-dobojskog kantona, uz saglasnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izašao je u susret klubu s Bilinog polja, te će odraditi nekoliko treninga do odlaska u Austriju.

Kao što smo pisali klub su u ovoj zimskoj pauzi zbog male minutaže napustili: Šabić, Kovač, Džaferović i Jašarević. Dženan Smajić oporavio se od teške povrede, te se vratio trenažnom procesu i spremno dočekuje nastavak sezone, dok je od samog početka priprema s ekipom i Tarik Huzbašić iz Fortune. Danas je klub predstavio i dva nova igrača, nakon Filipa Arežine, crno-crveni su postigli dogovor i sa Anerom Mujićem.

Nakon pregovora koji su trajali 10-tak dana, dogovoreno je da ovaj nogometaš obuče crno-crveni dres. Mujić je 20-godišnjak, koji može igrati nekoliko pozicija u ekipi, a na Bilino polje dolazi iz Unisa, gdje je bio ponajbolji igrač uz to je i zaštićeno godište (igrač do 21 godine). Transfer je realiziran na obostrano zadovoljstvo, a vrijedi svakako istaći i korektnost rukovodstva Unisa, te trenera Dželaludina Muharemovića, koji nisu imali ništa protiv da Mujić nastavi svoj napredak, te da pređe u zenički klub. Unis i Čelik imaju veoma dobre odnose, te nije veliko iznenađenje što je ovaj igrač završio na Bilinom polju.

Ovaj mladi nogometaš je u dosadašnjoj karijeri nastupao za kadete Željezničara, juniore Olimpika, dok je još nosio dres hrvatskih ekipa Lučko i Nehaj, dok je od ljeta prošle godine član Unisa iz Vogošće.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Izabranici trenera Armina Duvnjaka i Adisa Nurkovića naredni meč protiv Željezničara iz Banjaluke, ekipe koja je član 1.lige RS-a planiran je odigrat će u nedjelju od 13 sati na terenu s umjetnom podlogom u Trening centru N/FSBiH u Zenici.Nakon utakmice Čelik će u Zenici trenirati do 10. februara kada je planiran put u Graz (Austrija), gdje će 11. februara od 15 sati u prijateljskoj utakmici igrati protiv domaćeg Gak 1902, koji se nalazi u vrhu drugog ranga takmičenja u Austriji. To će ujedno biti i generalna proba pred nastavak sezone, koji će za crno-crvene početi 18. februara od 18 sati utakmicom 1/8 finala Kupa BiH, kada će na Bilinom polju dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine.

Nastavak sezone u okviru Druge lige FBiH, grupa „Centar“ zakazan je za 3. Mart, a Čelik će sezonu otvoriti gostovanjem protiv Moševca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.