Pripreme Rođenih

Velež golom Hadžića izbjegao novi poraz u Antaliji

Edmir Škorić

Fudbalski klub Velež odigrao je danas novu prijateljsku utakmicu na pripremama u Antaliji, a ovaj put snage su odmjerili sa rumunskom ekipom Minaur. Duel je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

U prve tri utakmice Velež je igrao promjenljivo. Najbolji dojam ostavio je jučre protiv litvanskog Žalgirisa kojeg je pobijedio sa 1:0. Prethodno su poraženi sa 2:1 od uzbekistanskog Olympica, dok su u prvoj provjeri na pripremama u Turskoj odigrali 0:0 s ukrajinskom Vorsklom.

Minaur je imao 1:0 prednost na poluvremenu, ali je golom Nedima Hadžića Velež u 53. minuti uspio da izjednači. Do kraja se rezultat više nije mijenjao.

Šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović rotira timove iz utakmice u utakmicu, a danas je za startere izabrao sljedeće igrače:

Nanić, Bajrić, Domić, Karamarko, Pršeš, Mućaj, Kadrić, Wallace, Hadžić, Raphael i Pantelić.

Nakon što su prvi dio priprema odradili u Mostaru, igrači Veleža su prije nekoliko dana otputovali za Antaliju gdje će brusiti formu za nastavak sezone.

Rođeni su tokom prelaznog roka poprilično bili aktivni, pa ovaj dio priprema u Anataliji je od ogromnog značaja za novog šefa struke Nedima Jusufbegovića i njegove saradnike.

Jučer su Rođene posjetili članovi Upravnog odbora kluba Nedim Marić, Amira Trbonja i Admir Rahimić na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom i uz direktora Sanjna Alagića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Spoemnuo je Kevelj u svojoj izjavi sjajnu atmosferu, a kako i ne bi bila. Bez obzira na tešku finansijsku situaciju u cjelokupnom društvu, Rođeni nemaju tu vrstu problema.

"Računi" za prošlu godinu su poravnati, a po povratku u Mostar igrači će na svojim karticama zateći i platu za januar. Bitna je to stvar, pogotovo u današnjem vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti