Druga utakmica i prvi gol, ali Velež može i mora puno bolje

Poraz Rođenih

Druga utakmica i prvi gol, ali Velež može i mora puno bolje

E. Škorić

U Antaliji su nogometaši Veleža odigrali danas drugu pripremnu utakmicu te su poraženi sa 2:1 od Olympica iz Uzbekistana.

Počelo je golom Olympica već u četvrtoj minuti, ali je Edo Vehabović u 36. minuti postigao gol za 1:1, da bi samo pet minuta nakon toga Uzbekistanci došli do drugog gola s kojim je postavljen konačan rezultat.

Novi šef struke Rođenih Nedim Jusufbegović krenuo je meč s ovih 11: Hadžikić, Domić, Ikić, Hrkać, Karamarko, Pršeš, Hasanović, Vehabović, Halilović, Dejanović i Hadžić.

Bilo je, dakle, novajlija u timu, a to su Hadžikić, Domić, Hrkać, Karamarko i Hadžić, koji je stigao kao najvzučnije pojačanje u Mostar.

Prvu utakmicu Velež je u Antaliji odigrao jučer, kada je remizirao sa ukrajinskom ekipom Vorskla rezultatom 0:0.

Do sada je Velež na pripremama savladao Nervetvanac 7:0, te remizirao sa FK Blagaj 1:1, ali i upisao poraz od Igmana 1:0, a ti dueli odigrani su u našoj zemlji.

Veležu slijede još utakmice protiv litvanskog Žalgirisa, rumunskog Baia Mare i ukrajinskog Minaja, a dueli su planirani za 4., 5. i 9. februar.

Rođeni će u Antaliji boraviti do 10. februara kada se vraćaju kući.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone otvorit će domaćim susretom s Posušjem u Kupu 18. februara, a prvu premijerligašku utakmicu u nastavku sezone igra u Tuzli protiv Tuzla Cityja 25. februara, pa slijede dva derbija, protiv Borca u Mostaru i onda sa Sarajevom na Koševu.

Tim iz grada na Neretvi šesti je na tabeli sa 24 boda i pokušat će biti što bliže vrhu u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Jesu li jos pod sda ili je zvanicno da su presli kod vodje covica? Niksic je izjavio da su mu dosadili i da ih vise nece a scepan radoncic je rekao da mu se jave za godinu dvije
2 11
bk123
U Veležu Domic,Hrkač,Karamarko,Ikić.....u Zrinjskom Memija ,Bekić,Ismajligici...i neka mi još netko kaže da je Mostar grad slučaj.....možemo se prepucavati između sebe al ostali odpepaj te...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije