FOTO: EPA

Uskoro se očekuje i zvaničan potpis

Mario Vrančić stigao na pripreme Sarajeva

Haris Zilić

FK Sarajevo trenutno je na pripremama u Turskoj, a ekipa će u drugi dio sezone ući sa dosta novih imena. Na Koševu su imali veoma aktivnu zimu i vidjet ćemo kako će to sve izgledati u nastavku prvenstva pod trenerskom palicom Mirze Varešanovića.

Posljednjih dana je objavljena vijest da je bivši bh. reprezentativac Mario Vrančić novi fudbaler Sarajeva i ta informacija je večeras još dobila na težini.

Kako je potvrđeno za SportSport.ba Vrančić se večeras pridružio ostatku ekipe na pripremama u Turksoj i uskoro se očekuje potpis.

Pomenutim potpisom Sarajevo će ozvaničiti jedan od najzvučnijih transfera u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pregovori sa čelnicima Sarajeva vođeni su nekoliko dana, a konačno su dogovoreni svi detalji ugovora, čemu svjedoči i večeršanji dolazak Vrančića na pripreme.

Jasno je da je ovo prava transfer "bomba" jer se radi o fudbaleru koji je igrao u Bundesligi, ali i u Premiershipu.

Ovaj sjajni vezni fudbaler odigrao je 76 utakmica u Bundesligi, a osim toga u engleskom Premiershipu odigrao je 20 utakmica.

Osim nastupa u ove dvije lige, Vrančić ima čak 133 odigrane utakmice u engleskom Championshipu, te 83 utakmicu njemačkoj drugoj ligi, popularnoj "Cvajti".

Svoj fudbalski put je sa 15 godina krenuo u Mainzu, a zatim je igrao za Ahlen, drugi tim Borussije Dortmund, Paderborn i Darsmstadt.

Fudbalski put ga je 2017. godine odveo u Englesku, a tamo je nosio dresove Norwicha i Stoke Cityja, za koji je prošle sezone odigrao 35 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine, Vrančić je debitovao 2015. godine, a odigrao je ukupno šest utakmica.

Nema sumnje da će svojim znanjem, ali i iskustvom biti od velike pomoći timu kojeg sa klupe predvodi Mirza Varešanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.