Hrvati se čude što u BiH slave dolazak Marija Vrančića - jednog od najvećih promašaja HNL-a

Zanimljiva reakcija

Hrvati se čude što u BiH slave dolazak Marija Vrančića - jednog od najvećih promašaja HNL-a

E. Oštraković

Veliku euforiju među navijačima FK Sarajevo izazvala je vijest koja se pojavila prije nekoliko sati, a radi se o tome da je Mario Vrančić dogovorio sve uslove, te će ubrzo postati novi nogometaš ovoga tima.

Vrančić, koji je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, ima ogromno iskustvo igranja u Bundesligi, Premiershipu, te Championshipu i sasvim je logično očekivati da bude veliko pojačanje za ekipu sa Koševa.

Ipak, zanimljivo su sve ovo dočekali hrvatski mediji, koji ne mogu da vjeruju da Vrančić ima tako dobar status u našoj zemlji.

Očito da im nije ostao u lijepom sjećanju u posljednjih nekoliko mjeseci dok je igrao za Rijeku, gdje ruku na srce i nije pružao najbolje partije.

"Jedan od većih promašaja HNL-a izazvao delirij u susjedstvu: Nikada takav igrač nije igrao kod nas", naslov je Jutarnjeg lista.

Oglasi

Vrančić je u dresu Rijeke odigrao trinaest utakmica, te je postigao samo jedan gol i upisao dvije asistencije, te je jasno da i nije ispunio sva očekivanja čelnika ovog kluba.

"Vrančić nije opravdao povjerenje ljudi koji su ga doveli. Sportski direktor Robert Palikuča stvar je prošlosti, baš kao i još desetak igrača čijim je putem Vrančić krenuo s Rujevice. Nakon Vučkića, Bristrića, Jurišića, Vuka, dva Pavlovića, Karrice, Lunette, Solana i Halilovića, sad je sigurno da i Vrančić napušta Rujevicu. Ima tu još igrača koje nismo spomenuli, a više nisu u planovima Sergeja Jakirovića", stoji u tekstu Jutarnjeg lista, ali to nije sve:

"Dakle, 33-godišnji veznjak karijeru nastavlja u FK Sarajevu, a BiH-mediji već su ga predstavili kao igrača najjačeg profila kakav je ikad igrao u tamošnjem prvenstvu. Nikada naime, vele, neki nogometaš s 20 nastupa u Premier ligi i 76 nastupa u Bundesligi uz još 133 nastupa u vrlo dobrom engleskom Championshipu nije zaigrao u BH elitnom rangu natjecanja", između ostalog navedeno je u tekstu Jutarnjeg lista.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijeme će pokazati, Vrančić je u nekim od najjačih liga pokazao svoj kvalitet. Istina, u Rijeci nije bio na očekivanom nivou, ali nije bio niko jer je Rijeka zapala u rijetko viđenu krizu, a dolazak Vrančića će sasvim sigurno podići interes za Premijer ligu.

Ukoliko se vrati u formu od prije godinu i pol ili dvije, sasvim sigurno će biti veliko pojačanje za Sarajevo, te da će podići kvalitet igre ovog tima, a koliko god se u komšiluku čudili reakcijama iz naše zemlje, igrač kalibra Vrančića ipak ne dolazi tako često u Premijer ligu. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Hahahaha,a yebem te bosno.
5 27
opetprvak46
Haj sad novinaru armina hodzica nahvali i muda pasi malo haj haj
25 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi