Novo ime među Rođenim

Iz Hajduka u Velež · Saznajemo

Haris Zilić

FK Velež će u nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ući sa još jednim novim imenom. Pojačanje stiže iz splitskog Hajduka.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, dres Veleža u nastavku sezone nosit će mladi 21-godišnji Tino Blaž Laus koji je već igrao na bh. terenima u dresu Posušja.

Nezvanično saznajemo da je potpisan dogovor klubova o posudbi.

Lauš je igrač sredine terena, a prethodni klub je bio Istra gdje je također bio na posudbi.

Prošao je sve omladinske selekcije Hajduka, a bio je jedan od najboljih igrača u drugoj ekipi Hajduka. Upisao je nastupe i u prvom timu Hajduka.

Interesantno da je kao kadet jedno vrijeme proveo i u redovima zargebačkog Dinama. Svojevremeno je proglašen za jednog od najvećih talenata hrvatskog fudbala.

U Veležu je dosta prometno pred kraj februara. Ranije smo prenijeli vijest da klub napušta defanzivac Frane Ikić.

U Mostaru su očigledno spremili dosta iznenađenja pred početak proljeća, vidjet ćemo da li će biti još koje.

Dodajmo da je Velež odlično otvorio proljetni dio sezone.

U subotu su u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine savladali Posušje sa 2:0 i tako nastavili put prema odbrani naslova u najmasovnijem takmičenju u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Velež je završio na šestom mjestu sa 24 osvojena boda.

U prvom kolu nastavka, tačnije 20. kolu naredni vikend gostuju Tuzla Cityu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.