Zenica u centru pažnje, dobra posjeta u Sarajevu i Mostaru
Sjajna posjeta u Zenici, gdje je na meču između Čelika i Radnika na tribinama bilo 9000 gledatelja

Utakmicama 1/8 finala Kupa BiH otvoren nastavak sezone

Zenica u centru pažnje, dobra posjeta u Sarajevu i Mostaru

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Proteklog vikenda odigrane su utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, čime je i zvanično otvoren proljetni dio sezone kada je u pitanju bh. nogomet.

Od osam susreta vrijedi istaći svakako veliko iznenađenje koje je napravio Rudar iz Prijedora, koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio Borac iz Banjaluke. Iznenađenje je i pobjeda Sloge u gostima protiv Slobode, također nakon izvođenja jedanaesteraca.

Uzbuđenja je bilo i na utakmicama Čelik-Radnik i Široki Brijeg-Tuzla City, gdje su gostujuće ekipe u drami nakon izvođenja jedanaesteraca prošli u narednu rundu takmičenja.

Zrinjski je u Čitluku bez problema savladao Laktaše, kao i Zvijezda ekipu Rudara na domaćem terenu.

Ono što je pozitivno za utakmice 1/8 finala Kupa jeste posjećenost, odnosno broj gledatelja na pojedinim utakmicama. U osam susreta koliko je odigrano u subotu i nedjelju, na tribinama osam stadiona bilo je ukupno 23950 gledatelja, što je skoro 3000 u prosjeku po meču tačnije (2993) gledaoca.

Oglasi

Sigurno da bi taj prosjek bio i veći da je Zrinjski imao podršku s tribina, budući da je zbog kazne iz prvog dijela sezone, ovaj meč odigran bez gledalaca.

Kada su u pitanju pojedinačne posjete, Bilino polje je za koplje iznad ostalih terena. Duel Čelika i Radnika iz Bijeljine pratilo je 9000 gledatelja, dobra posjeta bila je i na Grbavici, gdje je meč Željezničara i Leotara pratilo 6.500 gledatelja, dok je u Mostaru na utakmici između Veleža i Posušja na tribinama prema Cometu N/FSBiH bilo 4000 gledatelja.

Meč na Pecari između Širokog Brijega i Tuzla Citya pratilo je 1.500 gledalaca. Najmanje publike bilo je na utakmicama u Banovićima, gdje su snage odmjerili Sloboda i Sloga, ovaj meč je pratilo 700 gledatelja, dok je najmanji broj navijača bilo na susretu u Gradačcu, gdje je Zvijezda dočekala Rudar iz Kaknja, ovaj meč pratilo je samo 250 gledatelja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Sutra je već žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH, a u ovoj fazi takmičenja igraju se dvije utakmice. Prvi susreti na rasporedu su 1.marta, dok se revanši igraju 15.marta.

Trofej Kupa iz prošle sezone brani ekipa Veleža, koja je u finalu na Bilinom polju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedila tim Sarajeva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Sigurno da bi taj prosjek bio i veći da je Zrinjski imao podršku s tribina, hahahahahha kad su je to imali?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi