Trener Plavih nakon meča

Mulalić vidno razočaran zbog poraza u Konjicu: "To nas je baš poremetilo danas..."

Endin Čaušević

Igman je danas pred prepunim stadionom u Konjicu uspio da napravi veliko iznenađenje i pobijedi ekipu Željezničara sa 3:1 u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča Edis Mulalić je dao kratak komentar.

Željezničar je bolje otvorio meč i na startu je zaprijetio preko Drlje i Amoaha, ali nakon 25 minuta meča Igman je lagano preuzeo incijativu na sredini terena.

U 33. minuti veliku priliku promašio je Anel Hebibović, ali samo minut kasnije Igman je poveo sa 1:0. Sjajno s lijeve strane centrira Jakupović, a najviši u petercu gostiju bio je Mirsad Ramić koji matira Bendera i pogađa mrežu bivšeg kluba.

Željezničar je u drugom poluvremenu svim silama krenuo naprijed. Plavi su stvorili nekoliko jako dobrih prilika, ali nisu mogli da savladaju Ćemana. Izuzetno ofanzivna igra gostiju ostavila je Igmanu dosta prostora za kontre, a upravo jednu takvu domaći klub je iskoristio u 77. minuti.

U centru pažnje našao se rezervista Mersudin Ahmetović koji je nekoliko minuta prije toga ušao na teren, te je nakon kontre izašao sam ispred Bendera i pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Igmana.

No, u finišu meča Željezničar je uspio da smanji na 2:1. U 89. minuti odlično su kombinovali na lijevoj strani Amoah i Jašarević koji šalje loptu u sredinu, a tu se odlično snalazi Krpić i pogađa mrežu Igmana.

Ipak, sve je bilo gotovo samo dva minuta kasnije. Bender faulira Durakovića i pravi penal, a siguran s bijele tačke bio je Petar Bojo koji pogađa za konačnih 3:1.

Igman je tako došao do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak, dok je za Željezničar ovo sigurno težak udarac. Nakon meča svoj komentar dao je i trener gostujućeg tima Edis Mulalić.

"Otvorimo dobro utakmicu prvih 20-25 minuta. Poremetila nas je povreda Hodžića, ali ne možemo sve na to svaliti i na jednog igrača da se jednom izmjenom sve poremeti. Poslije primimo bezveze gol, imamo tri situacije kod 1:0 da se vratimo u igru. Nakon toga bilo je dosta otvoreno, neki totalni haos s obje strane. Kada smo bili blizu da izjednačimo kazni nas Igman i ja im čestitam. Mi moramo bolje da radimo", rekao je Mulalić.

U narednom kolu igrate protiv Slobode, vaša očekivanja?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već brzo dolazi meč i moramo da se presaberemo. Moramo nešto da uradimo do Zvijezde, pa ćemo kasnije o Slobodi. Hvala domaćinu ovdje na gostoprimstvu, znat ćemo se odužiti".

Igman više nije posljednji i sada je na 11. mjestu sa 20 bodova, te ima bod, ali i meč više u odnosu na fenjeraša Slobodu. Željezničar je ostao na četvrtom mjestu sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.