Musemićev savršeni start: Igman u drami slavio veliki trijumf, Željezničar razočarao brojne navijače

Domaćin u Konjicu slavio sa 3:1

Musemićev savršeni start: Igman u drami slavio veliki trijumf, Željezničar razočarao brojne navijače

A. Čaušević

Igman je proljetni dio sezone otvorio na najbolji mogući način nakon što je pobijedio Željezničar sa 3:1 na renoviranom stadionu u Konjicu pred više od 4.000 gledatelja uz itekako uzbudljivu završnicu susreta.

Novi trener Igmana Husref Musemić je donio ono što je Igmanu bilo potrebno te su njegovi izabranici po svemu prikazanom slavili zaslužen trijumf.

S druge strane Plavi sa Grbavice su razočarali veliki broj svojih navijača. Poslije lošeg prvog poluvremena probudili su se u drugom dijelu, međutim nisu uspjeli izbjeći poraz.

Domaćin je od početka utakmice prebacio loptu na protivničku polovinu. Imali su inicijativu i veći posjed, dok su se gosti uglavnom fokusirali na brze kontra napade.

Posebno je po lijevom boku bio opasan Duraković, dok je Benderu prijetio i Hrelja. Za goste je Amoah slabu završnicu u par situacija.

Željezničar od početka meča nije mogao računati na povrijeđenog Semira Štilića i suspendovanog Santosa, a veliki hendikep se desio u 25. minuti kada se povrijedio glavni igrač veznog reda Armin Hodžić.

Oglasi

Finiš prvog dijela je pripao domaćinu. Prvo je u 33. minuti kolosalnu šansu propustio Hebibović koji je sa 10-ak metara šutirao pored gola.

Ubrzo je stigao i vodeći gol. Poslije centaršuta Jakupovića glavom je pogodio Ramić. Napadaču Igmana je to bio 11 pgodoak u sezoni.

Nastavak donosi potpunu inicijativu gostiju, ali i veliki broj promašaja. Posebno je bio agilan Drljo koji je uputio nekoliko opasnih lopti, odbrana domaćih je to čistila.

Trener gostiju Edis Mulalić je u drugom dijelu u igru uveo i napadača Armina Hodžića koji u 65. minuti prijeti glavom, otišlo je pored gola.

Minut kasnije propisno se obrukao Krpić. Nakon što je Ćeman odbranio šut Galića, lopta dolazi do "sedmice" gostiju koji neometan iz blizine puca preko gola.

Oglasi

U jeku napada gosti su tražili kaznne udarce u nekoliko navrata kao pilikom duela Krpića i Mahmića iz 75. minute, međutim sudija Bandić nije pokazao na bijelu tačku.

Igman se odlično branio i stprljivo čekao svoju šansu koju je dočekao u 76. minuti. Gol u svom stilu postigao je rezervista Ahmetović i pokazao da još nije za starog gvožda.

Diskutabilno je da li je Ahmetović prije samog gola bio u ofsajd poziciji, ali zastava pomoćog sudije je ostala dole.

U 85. minuti Oremuš je dobio drugi žuti karton te je Igman susret završio sa igračem manje, da bi u 89. minuti nadu Željezničaru vratio Krpić poslije asistencije Jašarevića.

Sudijska nadoknada donosi penal za domaće. Bender je srušio Durakovića, a Bojo je rutinski zabio za konačnih 3:1.

Oglasi

Sa nova tri boda Igman je sebi značajno povećao šanse da može izboriti opstanak. Željezničaru je ovo bio šesti poraz u sezoni te plasman na euroscenu kroz prvenstvo postaje značajno komplikovaniji.

Igman Konjic - Željezničar 3:1 (Ramić, Ahmetović, Bojo(p)/Krpić)

FK Igman Konjic: Ćeman, Duraković, Velić, Drljević, Oremuš, Hrelja, Hebibović, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Galić, Cocarlić, Drina, Jašarević, Hajdarević, Hodžić, Drljo, Mekić, Amoah, Krpić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
DOBAR JE ARA..NAJBOLJI..IMA MULALIC SA KIM SMRKATI HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAH
6 1
SonPen1946
Atomski napahahahahahha. Ili je ipak bilo ono, evo ti bodovi daj nam pripreme dzaba?
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi