Sjednica je odgođena

O Gigoviću, ipak, početkom sedmice!

Admin Čaušević

Fudbalski sudija Miloš Gigović se opet našao u centru pažnje, po ko zna koji put otkako sudi utakmice Premijer lige i to iz samo njemu poznatih razloga.

Gigović je užasno odsudio utakmicu Leotar - Igman koja je okončana bez pobjednika. Konačan rezultat duela ekipa koje se bore za opstanak glasio je 1:1.

Arbitar iz Bosanske Gradiške je dosudio dva penala za Trebinjce, osim toga imao je niz u najmanju ruku diskutabilnih odluka i to na štetu gostiju iz Konjica.

Čovjek koji je poprimio epitet najkontroverznijeg sudije Premijer lige je isključio i dvojicu igrača Igmana, dok je upečatljiva i situacija iz finiša prvog dijela kada je svirao kraj baš kada su gosti trebali izvesti korner.

Kakva je bila utakmica u Trebinju najbolje govori izjava Husrefa Musemića da je ne bi preporučio nikome da je više ikad pogleda. 

S obzirom na katastrofalno suđenje odmah po završetku utakmice na stadionu Police zakazna je hitna sjednica Komiteta za sudije i suđenje.

Glavna tema sjednice trebalo je biti Gigovićevo suđenje, međutim sastanak vodećih ljudi za suđenje pri NFSBiH je odgođen.

Za SportSport.ba je potvrđeno kako je sjednica odgođena za početak nove sedmice, a razlog je prikupljanje potrebnog materijala.

Gigović je ranije bio žestoko suspendovan. Bilo je to u sezoni 2020/21 kada je zbog propusta u duelu Borca i Veleža propustio devet kola seniorske Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi da li će sudija koji zna vrlo često biti i četvrti arbitar na utakmica UEFA-inih takmičenja zaraditi kaznu i za cirkus koji je priredio u Trebinju.

Inače, Gigović je ove sezone sudio na devet utakmica Premijer lige te je pokazao ukupno pet crvenih kartona te dosudio četiri penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.