O drugom penalu protiv Igmana pričat će se danima: Ko je podapeo igraču Leotara?

Gigovićev cirkus u Trebinju

O drugom penalu protiv Igmana pričat će se danima: Ko je podapeo igraču Leotara?

Endin Čaušević

Leotar i Igman remizirali su danas na stadionu Police u Trebinju rezultatom 1:1 u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu su obilježile nevjerovatne odluke glavnog sudije Miloša Gigovića.

Leotar nije uspio da dođe do pobjede protiv Igmana iako je skoro pola sata igrao s dva igrača više, te je imao penal u sudijskoj nadoknadi, no na kraju je ostalo 1:1.

Domaći su i poveli iz penala u 59. minuti kada je s bijele tačke precizan bio Haris Handžić, ali samo tri minute kasnije Mirsad Ramić je uspio da poravna rezultat na 1:1.

No, pravi cirkus u režiji glavnog sudije Gigovića gledali smo u sudijskoj nadoknadi kada je dosudio diskutabilan penal za Leotar.

Jedan od igrača domaćih čini se sapleo je sam sebe i pao u kaznenom prostoru Igmana, a Gigović je na šok i nevjericu gostiju pokazao na bijelu tačku.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Pojedini igrači Igmana čak su razmišljali o napuštanju terena, ali na kraju su se vratili i odlučili da završe meč.

Junak kluba iz Konjica bio je golman Ćeman koji je danas bio maestralan, te je uspio da s dvije nevjerovatne odbrane spasi Igman u sudijskoj nadoknadi.

Naime, penal je ponovo izveo Handžić kojeg je Ćeman ovaj put pročitao i odbranio mu je penal, a zatim je na odbijenu loptu natrčao jedan od igrača Leotara čiji udarac također brani golman gostiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1 i sigurno da je ovo veliki bod za Igman u borbi za opstanak.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Pa arbitri se ne stide da otvoreno budu pristrasni timovima iz tzv.Rs u svakoj utakmici koju igraju. Tako je bilo u proslom kolu, a evo se nastavlja i u ovom. Bas sam radoznao vidjeti kakvo sudjenje ce imati Velez protiv Borca, kao i Tuzla City protiv Sloge. Ne sumnjam da ce i na tim mecevima srpski timovi imati naklonost sudija.
3 0
fukaraslana
Dokle god je Vico i Misimovic u BH nogometu nema napretka samo nazad u propast
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti