Foto: NK Travnik

Sastaju se već za vikend

Derbi Sarajevo - Velež igrat će se na stadionu Pirota u Travniku

Endin Čaušević

Sarajevo sutra igra veliki gradski derbi protiv Željezničara u Trening centru NSBiH u Zenici, te je bordo klub htio da bude domaćin na istom terenu i protiv Veleža, ali im to zbog pripreme terena za bh. reprezentaciju nije omogućeno. No, čelnici Sarajeva su brzo reagovali i već pronašli stadion na kojem će ugostiti Velež.

Prema neslužbenim informacijama utakmica Sarajeva i Veleža trebala se igrati također u Trening centru u Zenici, ali je na kraju došlo do promjene plana.

S obzirom da se naša reprezentacija uskoro okuplja teren u Trening centru će se spremati za Zmajeve, te zbog toga je odlučeno da se na tom stadionu ne može igrati utakmica Sarajevao i Veleža.

Ova utakmica igra se već za vikend u okviru 22. kola Premijer lige i u taboru Sarajeva su morali ekspresno reagovati i pronaći novo rješenje.

To su sada i uradili i odlučeno je da će se derbi meč Sarajeva i Veleža igrati na stadionu Pirota u Travniku.

Također, treba istaći da će biti dozvoljen dolazak navijačima Sarajeva jer je bordo klub domaćin na ovoj utakmici, dok pristalicama Veleža nije dozvoljen dolazak na Pirotu.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igrat će se u nedjelju.

Poznato je da će oba kluba prije derbija u Travniku i sutra biti na terenu jer nas očekuje sarajevski, odnosno mostarski derbi.

Sarajevo će kako smo već naveli igrati sutra od 13 sati u Trening centru NSBiH u Zenici protiv Željezničara zaostalu utakmicu 18. kola Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Rođeni će na svom stadionu dočekati gradskog rivala Zrinjski u zaostaloj utakmici 17. kola, a ovaj meč počinje u 18 sati.

Velež je trenutno peti na tabeli sa 30 boda i ima dva boda više u odnosu na Sarajevo koje je trenutno šesto.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.