Iznervirao ih srbijanski teniser

Brutalni napadi očajnih kladioničara na Dušana Lajovića

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Dušan Lajović je zbog bolesti predao meč kvalifikacija za Indian Wells protiv Tennysa Sandrgrena, a time je razbijesnio sve one koji su se kladili na njega.

U noći sa ponedjeljka na utorak bio je planiran meč kvalifikacija za Indian Wells između Lajovića (ATP: 71) i Sandgrena (ATP: 224) u kojem je Srbin bio favorit, ali od početka se dosta patio.

U prvom setu je poražen sa 6:2, a u drugom setu Amerikanac je kontrolisao stvari na terenu i poveo sa 4:1. Lajović je onda predao meč svom rivalu.

Navodno je bio bolestan i nije dovoljno oporavljen, pa je na kraju odlučio da pošalje Sandgrena u narednu rundu kvalifikacija.

Na Twitteru su uslijedili brojni negativni komentari kladioničara koje je Lajović razočarao svojim potezom.

"Dušan Lajović je pedofil", jedan je od užasnih komentar. Drugi dodaje: "Mrzim tog malog prljavog Dušaan", a treći ističe da je "kuja što odustaje".

Srpski mediji ogorčeni su brojnim uvredama na račun svog tenisera i traže intervenciju ATP-a.

"Nadamo se da će ATP stati u odbranu Dušana i najoštrije osuditi ovakve prijetnje", navodi se na sajtu Kurir.rs, gdje su novinari direktno napisali da je to djelo kladioničarske mafije.

Tennys Sandgren borit će se za plasman u Indian Wells s Australcem Rinkijem Hijikatom (130. ATP). Susret će se održati u noći s utorka na srijedu u 01:00 po poljskom vremenu.

Inače, turnir počinje 8. marta, ali bez Novaka Đokovića kojem nije dopušten ulazak u SAD.

Prije Đokovića nastup je otkazao i Rafael Nadal, no i dalje će biti zaista vrhunskih teniskih imena na ovom jakom turniru koji će svakako privući veliku pozornost svjetske sportske javnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.