Nadal s lakoćom preko Lajovića u 1/4 finalu rimskog Mastersa

Španjolac igra fantastično

Nadal s lakoćom preko Lajovića u 1/4 finalu rimskog Mastersa

Iako nije igrao pola godine, nastupi Rafe Nadala na rimskom Mastersu su impresivni. 

Nakon što je prije dva dana u susretu 2. kola razmontirao nedavnog polufinalistu US Opena Pabla Carrena Bustu, Nadal se večeras poigrao i sa srpskim igračem Dušanom Lajovićem.

Nakon što je Carreno Busta Nadalu uzeo samo dva gema, Lajović je prošao nešto bolje jer je uspio uzeti 4 (6:1, 6:3), a Srbin je nešto ozbiljniji otpor pružio u drugom setu kada je uspio i breaknuti Španjolca. 

U četvrtfinalu će Nadal zaigrati protiv omalenog Argentinca Diega Schwartzmana koji je u teškom meču savladao mađarskog tenisača Huberta Hurkacza nakon preokreta s 2:1 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti