FOTO: HC Vise

Opet smo bili "spori"

Gotovo je: Bosna i Hercegovina izgubila još jednog igrača, debitovao je za drugu selekciju

H. Zilić

Izgubili smo još jednog vrlo dobrog sportistu i igrača. Mi smo izgubili, ali drugi su puno dobili. Hamza Hadžić je debitovao za ruometnu reprezentaciju Belgije u kvalifikacijama za EURO 2024. godine.

Hadžić ima 26 godina i pokriva sve bekovske pozicije. Visok je 199 cm i krasi ga odličan šuta.

Karijeru je počeo u Čelik-junioru, naon toga je sa zeničkim Čelikom igrao i Premijer ligu naše zemlje, a sa Čelikom je izašao i na evropsku scenu u Challenge Cup.

Sjajne igre u dresu Čelika nisu prošle nezapažene i dobio je poziv belgijske ekipe HC Vise za koju uspješno nastupa posljednjih sezona.

Četiri puta su izlazili na evropsku scenu, a Hadžić je i najbolji igrač svog tima što ga je i dovelo na radar belgijske selekcije.

Iz Bosne i Hercegovine nikada nije došao poziv iako je bio standardan u omladinskim reprezentacijama naše zemlje.

Belgija je to iskoristili i Hadžić je upisao prve minute u belgijskom nacionalnom timu.

Rukomet u Belgiji je u ekspanziji posljednjih godina kao i u cijelom Beneluxu, Nizozemskoj i Luksemburgu.

Belgijanci su nastupali na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a trenutno imaju i realne šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Hadžić je u dresu Belgije zadužio broj 2 i već u prvom nastupu protiv Grčke pokazao da će biti odlično pojačanje za belgijski nacionalni tim.

Hamzi želimo puno sreće u nastavku rukometne karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.