PSG je uz dosta muke upisao tri boda na teškom gostovanju kod Bresta

Mbappe za trijumf

Ni PSG ne zna kako je pobijedio večeras

Midhat Šljivak
Teme:

PSG je u susretu 27. kola Ligue 1 savladao kao gost Brest s 2:1. Junak pobjede je Kylian Mbappe koji je u nadoknadi meča pogodio za trijumf Parižana u izuzetno teškoj utakmici.

PSG je na stadionu Francis Le Ble u Brestu uspio nekako doći do pobjede. Iako su Parižani dominirali na kraju su tek u nadoknadi preko Mbappea došli do pogotka za pobjedu.

Gosti iz Pariza su u 11. minuti stvorili prvu veliku šansu. Carlos Soler pogađa stativu, a niz napada Parižanima se isplatio u 37. minuti meča kada su došli do vodstva.

Kylian Mbappe je snažno šutirao prema golu Bresta, Bizot loše reaguje i omogućava Soleru da zatrese mrežu njegovog tima za prednost PSG-a od 1:0.

Domaći tim se veoma brzo vratio u meč. U 43. minuti Franck Honorat bježi Sergiju Ramosu i matira Donnarummu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Brest nije uspio zadržati PSG i sačuvati jedan bod u ovom meču.

Najzaslužniji što PSG nije ranije postigao gol je golman Bizot. Nekoliko puta je Nizozemac vrhunski reagovao i spasio je svoj tim.

Pokušavali su Lionel Messi, Mendes, Kylian Mbappe, ali Bizot je sve njihove udarce poskidao i apsolutni je junak domaćeg tima.

Imao je i Brest jednu dobru šansu. Honorat je na otvaranju drugog dijela nakon prekida dobro gađao, Donnarumma je spasio.

Finiš meča donio je i dosta nervoze. Mbappe i Belkebla su se pokoškali i dobili su žute kartone.

Ipak, u 92.minuti gol za PSG. Mbappe bježi odbrani Bresta nakon fantastične asistencije Messija, obilazi Bizota i pogađa za pobjedu svog tima od 2:1.

PSG je tako stigao do tri boda. Ni sami ne znaju kako su do njih došli jer su prikazali poprilično slabu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 27. kolo:

Brest - PSG 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.