Za razliku od meča Sloga - Velež u kupu, danas je teren u Modriči u boljem stanju.

Popravilo se stanje

Sloga dočekuje Željezničar: U Modriči travnjak danas liči na nešto

Eldar Ganibegović, foto: Esmer Oštraković

Sloga i Velež su prvu utakmicu četvrtfinala kupa Bosne i Hercegovine odigrali na užasu od terena u Modriči, no danas je stanje bolje kada dobojski tim dočekuje Željezničar.

U okviru 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se u Modriči sastaju dobojska Sloga i Željezničar.

Stanje travnjaka u Modriči je solidno, što potvrđuju i fotografije koje nam je s lica mjesta poslao naš fotoreporter.

Jasno, stanje još uvijek nije baš najbolje, no izuzetno je dobro u odnosu na uslove u kakvim su kup utakmicu igrali Sloga i Velež prije desetak dana.

Izabranici Edisa Mulalića u ovu utakmicu ulaze ka ofavoriti i s četvrtog mjesta, dok je Sloga na devetom mjestu i tri boda bi im mnogo značila u borbi za ostanak u ligi jer s us 23 poena samo bod iznad crte. 

Što se tiče Željezničara, oni su sa Širokim Brijegom i Borcem u trci za drugu i treću poziciju, jer im četvrta ne garantuje izlazak u Evropu, ukoliko Zrinjski ne osvoji kup.

Utakmica u Modriči počinje od 15 sati, baš kao i ona u Kaknju između Sarajeva i Veleža gdje je travnjak besprijekoran, a poznate su i početne postave. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga: Brajlović, Nikolić, Popara, Đorić, Stevanović, Baranov, Čolić, Lalić, Starčević, Milanović, Mihajlović.

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Santos, Jašarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.