Nije hibrid, ali kao da jeste: U Kaknju sjajan travnjak očekuje Sarajevo i Velež
Travnjak na stadionu Mladosti u Kaknju izgleda sjajno.

Derbi kola

Nije hibrid, ali kao da jeste: U Kaknju sjajan travnjak očekuje Sarajevo i Velež

E. Ganibegović

Derbi susret 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se danas u Kaknju. Od 15 sati na stadionu Mladosti sastat će se Sarajevo i Velež, a očekuj ih sjajni uslovi za igru.

Jednu od posljednje dvije utakmice druge trećine sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine ispratit ćemo danas u Kaknju.

Bit će to repriza finala kupa od prošle sezone između Sarajeva i Veleža. Nadamo se da neće biti repriza i po rezultatu (0:0) te da ćemo vidjeti efikasnu igru i golove u ovom derbiju bh. fudbala.

Kako se travnjak na stadionu Asim Ferhatović-Hase još uvijek radi, Sarajevo je primorano da bude domaćin na drugim terenima, a danas je to stadion Mladosti.

Izabranike Mirze Varešanovića i Nedima Jusufbegovića dočekat će sjajan travnjak na stadionu Mladosti, a na ruku im idu i vremenski uslovi, te očekujemo jednu fudbalsku ljepoticu.

Oglasi

Vrijeme u Kaknju je sunčano s mjestimičnom naoblakom, a fotografije travnjaka uz vremenske uslove daju nam garanciju za jedan fudbalski spektakl.

Očekuje se i veliki broj navijača na tribinama, naročito zbog toga što je FK Sarajevo odlučilo da ulaz na ovaj meč bude besplatan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba tima imaju veliki broj navijača i simpatizera i u Kaknju, no i domaći navijači su se svakako zaželjeli Premijer lige nakon što je Mladost izbačena iz elitnog ranga. 

Utakmica je na rasporedu od 15 sati, a u isto vrijeme se u Modriči sastaju Sloga i Željezničar. Dva sata ranije na Mokrom docu svoj meč igraju Posušje i Široki Brijeg u kantonalnom derbiju. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nek pobjedi bolji,Aj Borac
0 4
user1676165683
Horštarpler Vico Zeljković sa horštarplerskim savezom je izbacio MDK iz lige jer kao ovaj stadion nije ispunjavao uvjete,a eto sad ispunjava..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi