Zvijezda povela

Spektakularan gol Mujagića protiv Željezničara

Midhat Šljivak

Zvijezda je već u drugoj minuti povela protiv Željezničara s 1:0. Pogodio je bivši napadač Plavih s Grbavice Ajdin Mujagić za vodstvo domaćeg tima.

Zvijezda je u Gradačcu dočekala Željezničar u revanš duelu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine i već je nakon dvije minute povela s 1:0.

Gol je postigao nekadašnji fudbaler tima s Grbavice Ajdin Mujagić. Iskoristio je loše dodavanje golmana Muftića i prekrasno je pogodio za 1:0.

Zvijezda je tako izjednačila ukupni skor na 2:2 i do kraja meča nas očekuje zaista zanimljiv susret.

Strijelac pogotka Ajdin Mujagić nekada je nosio dres FK Željezničar. Igrao je za omladinske selekcije kluba, ali pravu šansu u prvom timu nikad nije dobio.

Sastavi timova za revanš duel četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine izgledaju ovako:

Zvijezda: Dabić, Huseinbašić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Assaf, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Santons, Beganović, Jašarević, Hodžić.

Glavni sudija današnje utakmice će biti Antoni Bandić iz Gruda, dok su njegovi pomoćnici Tarik Mulasmajić iz Tešnja i Goran Dujak iz Odžaka. Četvrti sudija će biti Sabrija Topalović iz Zenice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjećamo, plasman u polufinala Kupa BiH već su ostvarili Tuzla City, Zrinjski i Velež.

Trofej iz prošle sezone brani ekipa mostarskog Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.