Željezničar traži nova tri boda pred reprezentativnu pauzu

Mulalić je svjestan šta će sutra biti najveći problem njegovog tima

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Željezničara sutra će ponovo odmjeriti snage sa Slogom Meridian. Ova dva tima su igrala proteklog vikenda, a Željezničar je slavio 1:0 pogotkom Santosa.

Plavi su u međuvremenu prošli Zvijezdu iz Gradačca u Kupu BiH, te plasirali se u polufinale i sa optimizmom dočekuju sutrašnji meč.

Edis Mulalić je najavio isti, te kazao da je njegova ekipa odigrala veliki broj utakmica u kratkom periodu, ali i istakao da na reprezentativnu pauzu žele otići pobjedom.

"Sigurno nas čeka teška utakmica. Vidjeli smo kako je bilo u Modriči. Kompaktni su, tražit će šansu iz prekida i kontri. U 29 dana ovo nam je osma utakmica, ali mislim da ćemo iznaći snage i tim da sutra izađemo na kraj sa Slogom i ostvarimo pozitivan rezultat. Imamo i par rovitih igrača, ali vjerujem da ćemo skupiti tim koji će sutra upisati pobjedu“, rekao je Mulalić.

U tim Željezničara vratit će se Sulejman Krpić koji je propustio gostovanje u Gradačcu, te se očekuje da sutra dobije određenu minutažu.

Navijače Željezničara raduju sve bolje partije napadača Armina Hodžića koji je pokazao da mu je malo potrebna da postigne pogodak ili da kreira isti.

U timu Željezničara sutra neće biti ni Nedima Mekića koji je dobio treći žuti karton u prošlom kolu, a očekuje se i još nekoliko promjena.

U Željezničaru se nadaju velikoj podršci navijača koji će sigurno podržati ekipu pred odlazak na reprezentativnu pauzu.

Podsjetimo, u Premijer ligi je danas odigran tek jedan meč ovog kola. Zrinjski se mučio, ali ipak je savladao FK Igman 2:1, dok večeras igraju Borac i Leotar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tri meča su na programu sutra, a jedan u ponedjeljak.

Sutrašnji meč Željezničara i Sloge igra se sa početkom u 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.