Mulalić: Sami smo sebi zakuhali stvari

Željezničar u polufinalu Kupa BiH

Mulalić: Sami smo sebi zakuhali stvari

A. Čaušević

Edis Mulalić još uvijek ima priliku da donese trofej na Grbavicu nakon što je Željezničar izborio plasman u polufinale Kupa BiH.

U možda neočekivano odličnom meču Željezničar je poslije preokreta u lijepoj atmosfer na stadionu Banja Ilidža pobijedio Zvijezdu iz Gradačca sa 2:3.

Federalni prvoligaš je postizao golove na startu oba dijela te je u jednom trenutku imao potrebnih dva gola razlike za prolazak dalje, ali su uslijedile dvije majstorije Semira Štilića.

"Za navijače dobra utakmica, a za trenere manje, znali smo da će biti teško da je Zvijezda kompaktan i da se dobro brani, oba poluvremena počnom sa dekoncentracijom i sami sebi zakuhamo stvari.

"Momci su odradili stvari kako treba, najvažnije je bio prolaz, komplimenti Zvijezdi, Mislim da smo zasluženo prošli kad se sve sumira", rekao je Mulalić.

Potencijalni protivnici u polufinalu Kupa za Željezničar su Zrinjski, Velež i Tuzla City i jasno je da sarajevske Plave čeka težak posao na putu do finala.

Oglasi

Sarajevski tim je tako korak bliže plasmanu u Evropu, ali vremena za predah Mulalić i njegovi izabranici nemaju previše.

Prije martovske reprezentativce pauze Željezničaru je preostao domaći ligaški meč sa Slogom i sa eventualnom pobjedom prvi dio proljetnog dijela sezone bi zaslužio prolaznu ocjenu.

S druge strane trener Zvijezde, Nebojša Đokanović nije ništa zamjerio svojim momcima te ih je pohvalio na taktički odlično odigranoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Čestitam Željezničaru na prolazu, taktički smo odrigali vrhunsku utakmicu, platili smo danak neiskustvu, dobar dio utakmice smo odradili kako treba, a odlučila je majstorija Štilića."

"Nemam šta zamjeriti nikome, utakmica je protekla u lijepom ambijentu, nemamo vremena za tugovanje sada se okrećemo derbiju sa GOŠK-om", poručio je Đokanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
O završenom poslu nema priče. Idemo naprijed hrabro i snažno.
4 0
StarMo1905
Daj nam zelju da se igramo!
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi