Meč se igra od 15 sati

Mulalić promijenio golmana i stopera, Jašarević ostao na klupi, kao i Krpić

Samir Mlaćo
Prije sedam dana snage su odmjerili Željezničar i Sloga Doboj, a Plavi su slavili 1:0. Sada ponovo igraju od 15 sati, a mjesto odigravanja je stadion Grbavica.

Plavi se nadaju tri boda koja bi ih ostavila u borbi za Evropu, dok bi gosti sigurno bili zadovoljni i remijem.

Željezničar je imao određenih problema pred ovaj meč, povrijedio se mladi golman Muftić, dok je tek jedan trening odradio Sulejman Krpić, koji je ostao na klupi, kao i Haračić, Amoah, Bekrić, Karić, Hajdarević, Kosorić...

Treneri Edis Mulalić i Zoran Ćurguz odredili su početne postave:

FK Željezničar: Bender, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Hodžić.

FK Sloga Meridian: Brajlović, Nikolić, Đorić, Stevanović, Baranov, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Mlanović, Mihajlović.

Plavi sa Grbavice su u međuvremenu prošli Zvijezdu iz Gradačca u Kupu BiH, te plasirali se u polufinale i sa optimizmom dočekuju današnji i meč.

Edis Mulalić je najavio isti, te kazao da je njegova ekipa odigrala veliki broj utakmica u kratkom periodu, ali i istakao da na reprezentativnu pauzu žele otići pobjedom.

"Sigurno nas čeka teška utakmica. Vidjeli smo kako je bilo u Modriči. Kompaktni su, tražit će šansu iz prekida i kontri. U 29 dana ovo nam je osma utakmica, ali mislim da ćemo iznaći snage i tim da sutra izađemo na kraj sa Slogom i ostvarimo pozitivan rezultat. Imamo i par rovitih igrača, ali vjerujem da ćemo skupiti tim koji će sutra upisati pobjedu“, rekao je Mulalić.

Zoran Ćurguz, šef struke Sloge,  je u posljednjem meču ova dva tima na Grbavici odbio se pojaviti na press konferenciji, a iskusnog defanzivca Željezničara Aleksandra Kosorića tada je nazvao 'indijancem'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije meča Željezničara i Sloge danas igraju i FK Velež – FK Sloboda te NK Široki Brijeg – FK Tuzla City.

U ponedjeljak je planiran duel Sarajeva i Posušja od 13 sati u Doboju kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.