FA kup

Na Old Traffordu četiri gola, tri crvena kartona i preokret Uniteda za polufinale

Edmir Škorić

Dosta uzbudljivo bilo je u nedjelju na Old Traffordu gdje je Manchester United sa 3:1 savladao Fulham u četvrtfinalu FA kupa.

Crveim vragovima pripala je uloga favorita, ali uz dosta problema je domaćin danas ostvario pobjedu i zakazao polufinale na Wembleyju za otprilike mjesec dana protiv Brightona.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, a prava uzbuđenja dogodila su se u drugom poluvremenu, počevši od gola Aleksandra Mitrovića u 50. minuti.

U 65. minuti De Gea je fantastičnom odbranom spriječio Mitrovića da postigne drugi gol i možda riješi pitanje pobjednika, a na drugoj strani Jadon Sancho promašuje zicer.

I onda u 72. minuti potez Williana za direktan crveni karton i penal u korist domaćih, a Bruno Fernandes je bio precizan za 1:1. Brazilac je rukom spriječio gol Uniteda na gol-liniji, barem tako smatraju sudije. Da stvar za goste iz Londona bude još gora, Mitrović je imao verbalni obračun sa sudijom Kavannaghom, kojeg je potom i fizički napao, pa je isključen.

S dva igrača manje Fulham nije imao puno šansi, pa je vrlo brzo Sabitzer postigao gol za potpuni preokret i pobjedu Uniteda. Sve je potvrdio duboko u nadoknadi Fernandes drugim golom za konačnih 4:1.

Još je kasnije isključen Silva na klupi Fulhama, koji je, mogli bismo reći, sam sebe danas savladao.

Naravno, žaliće se gosti na sudijske odluke, bili su jako bijesni zbog penala i isključenja Williana, no to im sada ništa neće pomoći.

United se sprema za završnicu FA kupa i protiv Brightona će se boriti za finale, a pobjednik tog duela će u finalu na Wembleyju igrati protiv pobjednika duela Manchester City - Sheffield United.

Polufinalni mečevi na programu su 22. i 23. aprila, a finale najstarijeg nogometnog takmičenja na programu je tek 3. juna. Svi ti mečevi igraće se na Wembleyu u Londonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.