Maguire je novom izjavom itekako naljutio navijače Manchester Uniteda

Oni žele da on ide već na ljeto, no situacija je potpuno drugačija

Maguire je novom izjavom itekako naljutio navijače Manchester Uniteda

S. Mlaćo
Najskuplji defanzivac u historiji Manchester Uniteda Hary Maguire sve manje dobija šansu na terenu.

Maugire je ispao iz prvog tima, imao je i problema sa povredom, a u posljednjih pet utakmica starter je bio samo na jednom meču.

Pravio je brojne greške na početku sezone, te su navijači jasno istakli da ga ne žele vidjeti u početnoj postavi. Spominje se da će na ljeto napraviti transfer, ali on ističe  da ima veoma bitnu ulogu u ekipi.

Imam vrlo bitnu ulogu na terenu i izvan njega u klubu. Trudim se da budemo što uspješniji i kad igram i kad ne igram. Naravno da želim odigrati što više utakmice, ali imam i svoje zadatke izvan terena. Lijepo je kada mogu izaći na teren i predvoditi ekipu“, rekao je Maguire za BT Sports.

Manchester je Leicesteru platio čak 87 miliona eura za usluge Maguirea, a on je nakon loših partija postao i meta ismijavanja. 

Ove sezone upisao je ukupno 23 nastupa uz četiri takmičenja.

Oglasi

Kada je mogući odlazak u pitanju, Maguire se povezuje sa PSG-om, ali i Chelseajem.

Parižani mu mogu ponuditi platu od 200.000 funti sedmično i transfer bi se lako mogao realizovati.

Manchester bi tako se riješio skupo plaćenog nogometaša, a navijači sigurno se ne bi bunili ukoliko dođe do transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sprema se šokantni transfer kojim će Maguire završiti četverogodišnji boravak u Manchesteru Unitedu“, stoji u pisanju The Suna.

United je trenutno na trećem mjestu Premier lige, te ima 50 bodova. Teško da može do kraja sezone ugroziti Arsenal i Manchester City koji vode veliku bitku za prvaka, no Crveni đavoli mogu biti zadovoljni.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi