Press konferencija nakon utakmice u Mostaru

Jusufbegović: Ovo možemo definisati kao kiks; Osmanhodžić: Svaki bod je važan

Haris Zilić

Velež i Sloboda remizirali su rezultatom 0:0 u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bod koji možda na kraju više znači Tuzlacima u borbi za opstanak.

Nakon duela održana je i press konferencija u salonu FK Velež.

Medijima su se obratili treneri oba tima Nedim Jusufbegović i Adnan Osmanhodžić i dali su kratke komentare na sva zbivanja u večerašnjoj utakmici.

Prvi je riječ imao strateg Veleža, Nedim Jusufbegović.

"Nedostajalo je brzine da poremetimo linije. Smatram da smo u ovakvoj utakmici bili aktivniji u nastavku. Stvorili smo nekoliko prilika, nedostajala realizacija. Sloboda je nagrađena za svoj trud i na kraju realan rezultat", rekao je Jusufbegović, zatim dodao:

"Gledajući dešavanja na terenu smatram da je ovo kiks. Mi smo imali prilike, napadali, nije bilo bajno. Možemo definisati neko nezadovoljstvo ovom utakmicom i kao kiks. Kada opet pogledamo četiri utakmice i broj bodova, moramo biti zadovoljni sa te strane."

Zatim je kratak komentar dao i Adnan Osmanhodžić trener Tuzlaka.

"Mala je razlika između sedmoplasirane ekipe i dna tabele. I Tuzla City je uzela taj bod. Do kraja će biti velika borba. Ovaj bod je veoma važan, svaki bod je važan, gol."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je s ovim bodom došla do sedme pozicije i imaju 24 boda kao i Posušje.

Sa druge strane Velež je ostao petoplasirani sa 34 boda, pet manje od četvrtoplasiranog Željezničara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.