Sloboda se borila i izborila za veliki bod u Mostaru
FOTO: A. Čauševič

Remi starih rivala

Sloboda se borila i izborila za veliki bod u Mostaru

H. Zilić

Peti duel 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Velež i Sloboda. U Mostaru je viđena velika borba između starih rivala, a konačan rezultat je bio 0:0.

Počela je utakmica sa dva dobra pokušaja na obje strane. Prvo je Hasanović zaprijetio golu Slobode u drugoj minuti, zatim minut kasnije na drugoj strani prijeti Vranješ.

U 11. minuti nova prilika za Velež, Blagojević je pokušao sa 20 metara iz nekog poluvoleja, ali visoko iznad gola.

Nakon toga period mirnije igre do 30. minute. U pomenutoj minuti dobra prilika za domaće, Šikalo je centrirao, a Wallace glavom pokušao, no lopta ide preko gola.

Sudija Kazlagić je imao čudan kriterij u prvom poluvremenu pa je nekoliko odluka diskutabilnih otišlo na stranu Veleža a sve to je svakako remetilo ritam utakmice.

U finišu prvog poluvremena, Blagojević je izašao iz igre zbog povrede i čini se da je u pitnanju povreda ozbiljnije prirode.

Oglasi

Drugo poluvrijeme na startu donosi priliku za goste. Sloboda je bila u napadu, Pervan je ubacio s desne strane, ali Velež se odbranio.

Deset minuta kasnije nova obećavajuća prilika za goste, Alić je glavom šutirao, lopta ide pored gola.

U 69. minuti velika šansa za Velež, Hasanović je natrčao na jednu povratnu loptu, međutim loše je šutirao iz dobre pozicije i lopta je otišla preko gola.

Igrala se 84. minuta kada je Velež propustio još jednu sjajnu šansu. Lauš je šutirao iz dobre pozicije, međutim golman Erić spašava goste iz Tuzle.

Do kraja duela u Mostaru nije bilo promjene rezultata i zavrđeno je 0.0, rezultat koji sigurno više odgovara gostima. Rođewni su bili bolji, konkretniji, imali su nekoliko prilika, dok se Sloboda uglavnom branila i može biti prezadovoljna konačnim rezultatom.

Svakako, treba istaći i loše suđenje glavnog sudije Kazlagića, na čije odluke i to s punim pravom su u nekoliko navrata burno reagovali gostujući fudbaleri, ali i stručnio štab Slobode.

Oglasi

Premijer liga BiH, 23. kolo:

VELEŽ - SLOBODA 0:0

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Hrkać, Ćuković, Dejanović, Wallace, Lauš, Hasanović, Blagojević, Šikalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Erić, Osmanković, Kapetanović, Hadžibeganović, Šubert, Maksimović, Vošnjak, Vranješ, Pervan, Husejinović, Alić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Koja sramota od suđenja,katastrofa sta je radio Slobodi,treba mu dozivotno zabraniti da sudi.Tacno mi je drago sto nismo dobili,Sramota kako je ostetio Slobodu
12 1
kurjak
Ne dade se Kazlagiću da svira penal za Velež,nikako u šesnaestercu da dođe do kontakta.Pacov bizamski,pa yebo sebi mater na faci mu se vidi da je nepošten.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi