Ofanzivac se oglasio na Instagramu

Šta je razljutilo Ziljkića? Fudbaler FK Sarajevo poslao snažnu poruku i demant

Admin Čaušević

Još jedna snažna poruka na Instagramu, za fudbalere najpopularnijoj "oglasnoj ploči". Ovaj put od Almedina Ziljkića, odličnog ofanzivca FK Sarajevo. 

U posljednjem meču 23. kola Premijer lige Sarajevo je sa sigurnih 3:1 savladalo Posušje poslije odličnog i vrlo efikasnog drugog poluvemena.

Treći gol za Bordo tim djelo je Almedina Ziljkića koji je ušao sa klupe u 78. minuti te mrežu Posušaka zatresao pet minuta kasnije.

Odmah poslije gola odlični ofanzivac je otrčao u zagrljaj Mirzi Varešanoviću. Zašto baš treneru? Odgovor je stigao putem Instagrama.

Ziljkić je očigledno bio jako ljutit zbog glasina o eventualnoj svađi sa Varešanovićem te je odlučio da kategorično demantuje sve navode.

Ziljkićeva poruka na Instagramu nakon pobjede nad Posušjem

"Uvijek uz tim, nisam trenirao četiri treninga i normalno da ne počenem. Samo da demantujem da sam u bilo kakvoj svađi sa šefom, Upravom i bilo s kim", napisala je zimska akvizicija Bordo kluba.

Dakle, nekoliko propuštenih treninga glavni je razlog zašto se Ziljkić nije našao u startnoj postavi protiv Posušja.

Bivši igrač Slobode, Tuzla Cityja i Borca je vrlo dobro počeo svoju avanturu u FK Sarajevo, posebno je bio njegov impresivan meč protiv Širokog Brijega kada je zabio gol i upisao asistenciju.

Inače, Sarajevo je upisalo vrijednu tri boda te je zadržalo priključak za mjestima koje vode u Evropu. Osim Ziljkića danas su pogađali Ćataković i Martinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trećeplasirani Široki Brijeg Bordo timu koji je ostao šesti na tabeli bježi osam bodova pa je pred Varešanovićem i njegovim izabranicima još dosta posla.

U nastavku sezone Sarajevo ima da odigra po međusobni duel protiv glavnih konkurenata za Evropu i sa eventualnim pobjedama bi značajno povećalo šanse da se ostvari prvenstveni cilj ovog proljeća - plasman na euroscenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.