Varešanović: Na Koševu ćemo pokazati našu snagu; Granić: Nema predaje
FOTO/VIDEO: D. Kurbegović

Press konferencija nakon meča Sarajevo - Posušje

Varešanović: Na Koševu ćemo pokazati našu snagu; Granić: Nema predaje

H. Zilić

FK Sarajevo je u posljednjem duelu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bilo bolje od Posušja rezultatom 3:1, a Bordo tim je do važnog trijumfa došao u drugom poluvremenu.

Strijelci za tim Mirze Varešanovića bili su Čataković iz penala, zatim Martinović i Ziljkić.

Ovaj trijumf puno znači igračima i stručnom štabu FK Sarajevo na samopouzdanju pred završne izazove u prvenstvu.

Nakon utakmice komentar na press konferenciji dao je trener Bordo tima Mirza Varešanović

"Znali smo od početka da nas očekuje teška utakmica jer smo u prošlom kolu izugibli od Veleža. Od početka smo postavil igru diktirali tempo, lopta nije htjela u gol. U drugom poluvremenu smo pojačali ritam i kasnije nije bilo problema. Mislim da smo na kraju nagrađeni za današnju partiju", rekao je Varešanović.

Varešanović je otkrio kada bi ekipa mogla da se vrati na Koševo.

Oglasi

"Nakon Veleža smo bili pod velikim pritiskom i igrači su najbolje odgovorili. Ide pauza, trebamo se što bolje spremiti. Protiv Slobode igramo u Tuzli, a onda prema mojim informacijama narednu domaću utkamicu protiv Sloge igramo na Koševu i tu ćemo pokazati našu snagu."

Pauza dolazi u pravi trenutak mišljenja je strateg Bordo tima.

"Pauza će dobro doći. Nova je ekipa, novi trener, deset igrača novih, pauza ide u našu korist."

Ziljkić nije bio starter zbog povrede, objasnio je Varešanović.

"Ziljkić nije trenirao tri dana, ali gledajući njegov kvalitet odlučili smo da bude u rosteru. Na kraju smo mu i dali priliku, a on je vratio na najbolji mogući način."

Medijima se obratio i trener Posušja Goran Granić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U svim utakmicama nije bilo situacije da ne dolazimo u priliku. Pokušao sam igrače držati u fokusu i onda se desi penal, ne bih komentarisao jer nisam vidio dobro situaciju, taj penal je pokosio moje igrače. Bila je neka nada, ali onda je penal sve ubio. Nakon toga dogodi se drugi gol i to je bila teška situacija", rekao je Granić i dodao:

"Dogodi nam se i greška kod trećeg gola i ona bude sve gotovo. Na kraju je Marković zabio prekrasan gol, ali pobjeda Sarajeva nije došla u pitanje. Narednih pet kola nama je borba protiv direktnih konkurenata. Neke utakmice nam je iscurio neki bod, tako da nema predaje."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Dabogda moj Mirza sa ovakvom igrom…ja vam zelim sve najbolje. Mozete nam zacepiti usta samo ako pobijedjujete…
3 0
Unikat
Najveća nasa snaga ce biti tvoj odlazak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi