Nevjerovatna odluka

Kesić nije dosudio penal za Tuzla City, Tušnjem se ori: Lopovi, lopovi!

Midhat Šljivak

FK Tuzla City i FK Borac trenutno na Tušnju igraju meč Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u 30. minuti desio se sporni trenutak i čist penal nije dosuđen za domaći tim. Dragan Kesić ne smatra da je čisto igranje rukom u kaznenom prostoru penal.

FK Tuzla City je oštećen za penal u duelu protiv Borca na Tušnju. Igrala se 30. minuta kada je sudija Dragan Kesić itekako oštetio domaći tim.

Nakon centaršuta Damira Mehidića s lijeve strane, lopta u ruku udara fudbalera gostiju iz Banja Luke Ivana Lagundžića.

Apsolutno u svim ligama svijeta ovo bi bio penal. U Bosni i Hercegovini to još uvijek nije i u FK Tuzla City je u ovom slučaju žestoko oštećen.

Navijači domaćeg tima jasno su pokazali šta misle o odluci sudije Kesića. S tribina stadiona Tušanj se čulo:

"Lopovi, lopovi, lopovi".

Skandiranja su naravno uzaludna kao i protesti fudbalera i stručnog štaba tuzlanskog tima jer sudija ništa nije pokazao i rezultat na semaforu se nije promijenio.

Kuzmanović je nakon svega zbog prigovora dobio žuti karton, a žestoko je bilo i pored terena gdje su domaći protestvovali.

Ubrzo je postignut pogodak na ovoj utakmici. Borac je u 38. minuti došao do prednosti od 1:0, a pogodak je postigao Momčilo Mrkaić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema dileme da će o ovoj sceni biti dosta priče. Bez ikakve potrebe sudija Kesić je 'pogurao' goste iz Banja Luke u ovoj situaciji i direktno je utjecao na rezultat.

Kesić je i ranije imao utakmice u kojima se poprilično bahatio. Ništa to novo za njega nije i ovakve sudije od prvenstva Bosne i Hercegovine prave pravi cirkus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.