Stadion u Tuzli spreman za okršaj Slobode i Sarajeva

Je li ovo Tušanj?

Endin Čaušević, foto: Emir Dindić

S nestrpljenjem se očekuje današnji derbi Slobode i Sarajeva koji se sastaju u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a stadion u Tuzli pred ovaj meč nalazi se u zaista fantastičnom stanju.

Na Tušnju je nedavno završena zamjena terena, te su Sloboda i Tuzla City konačno dobili pravo da ove sezone igraju na stadionu u Tuzli.

Također, i tribine stadiona Tušanj su dodatno "ušminkane" tokom reprezentativne pauze zbog čega on zaista izgleda neprepoznatljivo pred današnji derbi starih rivala.

Tušanj čini se nikada nije bio u ljepšem izdanju nego pred današnji meč Slobode i Sarajeva, a novi teren koji izgleda fantastično je u potpunosti dao neku novu sliku o stadiou u Tuzli.

Ovo je još jedan od dokaza koliko su tereni važni za fudbal, te šta se dobija zamjenom istih.

Utakmica između Slobode i Sarajeva počinje u 16 sati i već sada je jasno da se Tušanj nalazi u zaista fantastičnom stanju, te da raširenih ruku čeka ljubitelje fudbala koji će moći uživati u spektaklu Slobode i Sarajeva.

Koliko je Tušanj drastično drugačiji što se tiče terena najbolje pokazuje i fotografija koju je FK Sloboda objavila pred utakmicu protiv kluba s Koševa.

   Teren na stadionu Tušanj pred meč Sloboda - Sarajevo izgleda zaista fantastično.

"Sve je spremno za današnji susret. Čekamo vas", saopštili su iz Slobode svojim navijačima.

Kapije stadiona Tušanj su već otvorene i očekuje se da stadion bude poprilično ispunjen jer i vremenski uslovi danas idu u prilog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

   Kapije na stadionu Tušanj već su otvorene.

Sigurno je i da nas na terenu očekuje mnogo uzbuđenja jer su iz oba tabora najavili danas da će ići na pobjedu.

Slobodi su bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak, dok Sarajevo želi da pobjedom se približi borbi za Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.