Čemu se Varešanović posebno raduje sutra u Tuzli?

Novi ispit za bordo momke sutra od 16 sati

Čemu se Varešanović posebno raduje sutra u Tuzli?

S. Mlaćo
Nogometaši Sarajeva pravi ispit sutra imaju u Tuzli. Rival će biti FK Sarajevo, a Mirza Varešanović je najavio navedeni meč.

'Novi' Tušanj je spreman, a bodovi su itekako potrebni i domaćima koji vode grčevitu borbu za opstanak.

Vjeruje da će njegova ekipa odigrati kvalitetnu utakmicu, te ističe da se raduje što će njegov tim igrati u pravom sportskom ambijentu.

Drago mi je što ćemo napokon nastupiti na jednom dobrom terenu, vjerovatno pred punim tribinama. Napokon ćemo osjetiti pravi fudbalski ambijent, a pauzu smo iskoristili na najbolji način. Radili smo na popravljanju stvari koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama, dobro smo se spremili i imamo naše ambicije od kojih nećemo odustati. Naš cilj je pobjeda“, rekao je Varešanović.

Spomenuo je i domaće.

“Kvalitetna su ekipa, čvrsta i iskusna ekipa. Očekujem novu Slobodu sa novim trenerom. Biće oni problem svim ekipama“, dodao je Varešanović.

Oglasi

Sarajevo u ovaj meč ulazi sa šeste pozicije i 32 osvojena boda, dok je Sloboda osmoplasirana i ima na svom kontu 24 osvojena boda.

Tuzlaci su jučer najavili meč, a riječ je dobio novi šef struke Danijel Pranjić.

"Kratko ću samo objasniti ovih par dana otkad sam ovdje šta smo radili i kako smo se pripremali za Sarajevo. U biti više je to bila faza upoznavanja s igračima, analiza naše ekipe i tek onda protivnika. U većem dijelu smo to uspjeli uraditi i spremni ćemo dočekati Sarajevo i to je najbitnije", rekao je Pranjić i nastavio.

"Ta utakmica nam je od velike važnosti, od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražiti bodove koji su nam jako bitni. Da li će biti lako? Vjerovatno ne jer je Sarajevo jako dobra ekipa, pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i morat ćemo biti jako pametni. Volio bih da oni dođu otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute pa da se 'potučemo' na terenu i vidimo ko je u ovom trenutku bolji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo tu prijateljsku utakmicu gdje smo promijenili stil igre i u velikoj mjeri smo to uspjeli. Ima tu dosta posla i tek kroz neko određeno vrijeme igrači će pohvatati sve moje zamisli i filozofiju fudbala kojeg ja hoću da igramo. Gledajući taj meč bilo je više pozitivnih nego negativnih stvari".

Sutrašnji meč na Tušnju se igra od 16 sati, a treba istaći da su u velikom broju dolazak najavili i navijači FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahhahaahahahahahahahahahhahahahahahahqhqh
2 0
Mustafa
Eto "braco" sarajevski muslimani sutra imate sansu da uz Ramazan ispunite zelju vlaha Dode da nas izbacite iz lige! Aferim braco "muslimani" Dodo kaze : ****** baliji glavu sijece
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi