Presudile mu loše partije u posljednje vrijeme

Dinamo nakon velike blamaže poslušao navijače i smijenio Čačića

Esmer Oštraković

Nekoliko sati nakon šokantnog poraza Dinama i eliminacije u polufinalu Kupa, Ante Čačić smijenjen je sa pozicije trenera ovog kluba.

Čačić se u Dinamo vratio krajem prošle sezone i bez problema je odveo ovaj klub do naslova prvaka, a uspio je izboriti i nastup u Ligi prvaka.

U prvom dijelu sezone stvorio je ogromnu prednost nad rivalima, ali 2023. godina je bila jako loša za Čačića i Dinamo.

Veliki pad u igri Dinama je doveo do toga da je Hajduk smanjio prednost u ligi, a zatim je Šibenik senzacionalno izbacio ekipu Dinama iz Kupa.

Nedavno je Čačić potpisao novi ugovor koji ga je vezao za Dinamo do kraja sljedeće sezone, a prema njemu je dobio i ovlasti sportskog direktora.

Po tom ugovoru Čačić sada ima pravo na 1.7 miliona eura otpremnine, ali narvno Dinamo i njihov sada već bivši trener se mogu dogovoriti da ta optremnina bude i manja.

Ovo je za Čačića bio drugi mandat na klupi Dinama, a prvi put je klub vodio od kraja 2011. godine, pa sve do kraja 2022. godine.

Osim Dinama radio je kao selektor Hrvatske, a vodio je Inter iz Zaprešića, Lokomotivu, Radnik iz Sesveta, Maribor, Slaven i egipatski Pyramids.

Trenutno Dinamo ima sedam bodova prednosti ispred Hajduka, a sada ga očekuje nešto lakši raspored u ligi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvo ih očekuje okršaj sa Lokomotivom, a zatim igraju kod kuće sa Slavenom, zatim protiv Istre u Puli, te na Maksimiru sa Varaždinom.

Nakon toga slijedi derbi sa Hajdukom na Poljudu, ali ta utakmica će naravno proći bez Čačića i sa nekim novim trenerom na klupi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti