Velež poveo

Rođeni melju sve pred sobom - Milaković 'na ćevapima', Vehabović slavi

Midhat Šljivak

Velež od 17. minute vodi s 1:0 protiv Leotara u susretu 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pogodak je postigao Edo Vehabović.

Velež u proljetnom dijelu sezone melje sve pred sobom. Danas je u Mostaru gost Leotar koji je 17 minuta izdržao da ne primi pogodak.

Sjajno su Rođeni ušli u meč i zasluženo su stigli do vodstva. Šikalo ubacuje s lijeve strane, lopta dolazi do Ede Vehabovića koji je fenomenalno završio akciju.

Poslao je fudbaler Veleža protivničkog igrača Milakovića 'po ćevape', a zatim je savladao Puletića za prednost od 1:0.

Vehaboviću je ovo treći gol ove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a Velež nastavlja da melje rivale.

Treneri Nedim Jusufbegović i Marko Maksimović odabrali su ove sastave za današnji meč:

Velež: Hadžikić, Zeljković, Hrkać, Pršeš, Ćuković, Vehabović, Šikalo, Dejanović, Lauš, Anđušić i Haskić.

Leotar: Puletić, Uzelac, Cmiljanović, Čavić, Milić, Prusina, Stanojević, Stojković, Milaković, Šipovac i Aćimović.

Eventualnom pobjedom protiv Leotara Velež bi skočio na treće mjesto prvenstvene tabele, što je zaista fenomenalan uspjeh za Rođene koji su u prvom dijelu sezone igrali dosta skroman fudbal.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, dolazak Nedima Jusufbegovića na klupu prmijenio je dosta toga. Velež igra sjajno i osim poraza od Zrinjskog Rođeni su u ostalim utakmicama bili poprilično dominantni.

Podsjetimo, mostarski tim je i u polufinalu Kupa, gdje brani trofej iz prošle sezone, a u prvom meču savladan je Željezničar s 1:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.