Maksimović pred gostovanje u Mostaru: Moramo da igramo muški i da se "potučemo" za svaku loptu

Želi osvojiti bodove

Maksimović pred gostovanje u Mostaru: Moramo da igramo muški i da se "potučemo" za svaku loptu

Esmer Oštraković

Nakon što su u posljednjem kolu na domaćem terenu ostvarili veoma bitnu pobjedu protiv Željezničara od 1:0, ekipu Leotara čeka veoma teško gostovanje.

Njihov protivnik ovaj put je ekipa koja se bori da izbori plasman na evropsku scenu, a radi se naravno o timu iz Mostara, Veležu.

"Poslije dobrog rezultata protiv Željezničara, koji nam je popravio raspoloženje u klubu, ekipi nadam se gradu, očekuje nas utakmica protiv još jedne ekipe iz vrha tabele. Negativan rezultat protiv Željezničara bi nam donio probleme, s obzirom na naš raspored. Velež je poslije Zrinjskog vjerovatno ekipa u najboljoj formi u ovom momentu", rekao je Maksimović, te je dodao:

"Jedino su od Zrinjskog primili golove, a u ostalim utakmicama su sačuvali mrežu, posmatrajući prvenstvo i Kup. Od kada je došao novi trener igraju dobro, kompaktni su i imaju dobre igrače i dobar ambijent. Dobro smo trenirali protekle sedmice, analizirali njihovu igru i idemo u Vrapčiće da damo svoj maksimum i nadam se iz tog pristupa da možemo ostvariti što bolji rezultat", kaže Maksimović.

Za trenera ekipe Leotara ključ pozitivnog rezultata jeste u muškoj igri i borbi za svaku loptu.

"Svaku utakmicu su dobili takmičarski. Ne igra Velež kao što je igrao u nekom ranijem peridou da insistira na posjedu. Igraju dosta pametnije, koriste tranzicije i dosta su agresivni. Moramo da odgovorimo na tu agresivnost. Prije svega motivacijom, kao protiv Željezničara u Kupu", rekao je Maksimović i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Moramo da igramo muški i da se "potučemo" za svaku loptu. Ako oni budu bolji, pružit ćemo ruku. Ne treba biti mnogo pametan i reći da je Velež u ovom trenutku bolja ekipa od Leotara, ali ne pobjeđuje uvijek bolji papiru", završio je Maksimović.

Utakmica je na rasporedu sutra sa početkom od 16 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi