Bundesliga

Nestvarni promašaji Bayerna, ali je štoper golom karijere Tuchelu vratio osmijeh na lice

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna imali su teško gostovanje u Freiburgu, ali uspjeli su na kraju da dođu do bitne pobjede.

De Ligt golom karijere vratio Tuchelu osmijeh na lice, u prilog Bavarcima ide i rezultat Borussije

Bayern je prije nekoliko dana šokantno ispao iz Kupa Njemačke porazom upravo od Freiburga, kojem se danas osvetio i slavio na gostovanju sa 1:0.

Bayern je imao silne promašaje, prednjačio je u tome Leroy Sane, a tri boda Bavarcima donio je defanzivac Matthijs de Ligt, koji je u 52. minuti postigao spektakularan gol, po svemu sudeći i najljepši u karijeri.

Tim golom vratio je Tuchelu osmijeh na lice. Bayern je u ligi pod njegovim vodstvom upisao dvije pobjede i ostaje lider na tabeli s dva boda prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund, koja je danas u derbiju sa 2:1 pobijedila Union Berlin.

Malen je u 28. minuti Milionerima donio vodstvo, ali su gosti iz Berlina uspjeli da izjednače golom Behrensa u 61. minuti, da bi rezervksta Moukoko u 79. minuti zabio za 2:1 i na kraju veliku pobjedu domaćih.

U još jednom derbiju kola Bayer sa 231 pobijedio Eintracht Frankfurt, a golove za domaću ekipu postigli su Adli, Diaby i Azmoun, dok je Sow dao utješni gol za goste iz Frankfurta u drugom dijelu.

Koeln je u Augsburgu slavio sa 3:1, dok je u duelu Mainza i Werdera bilo 2:2, a sva četiri gola pala su u samoj završnici. Mainz je poveo golom Ajorquea u 86., a već u idućem napadu Stage zabija za 1:1, da bi Mainz preko Wepera došao do vodstva u nadoknadi, ali ni to nije bilo dovoljno jer je Fulkrug u 95. postavio konačnih 2:2.

Bundesliga se nastavlja idućeg vikenda mečevima 28. kola, ali neki će na teren i ranije. Bayerna očekuje prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja u srijedu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče aktuelnog kola, danas se sastaju još Hertha i Leipzig, dok su tri meča na programu sutra.

Sastat će se Borussia M'gladbach i Wolfsburg, zatim Bochum i Stuttgart te Hoffenheim i Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.