Isaković je danas bio centralna figura utakmice, nakon asistencije u prvom poluvremenu, u drugom dijelu nakon što ga je trener prekomandovao u napad postigao je i treći gol za goste i ovjeru pobjede u veoma važnom meču

Derbi kola u Jelahu pripao gostima

Isaković junak Zeničana u pobjedi Čelika protiv Borca

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas su odigrane sve utakmice 20. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar", a derbi kola odigran je u Jelahu, gdje je domaći Borac dočekao lidera na tabeli zenički Čelik. U jednom veoma zanimljivom susretu na kraju je pobjedu slavila ekipa iz Zenice rezultatom 1:3.

Zeničanima je danas pobjeda bila prijeko potrebna kako bi zadržali bodovnu prednost u odnosu na konkurente za prvo mjesto, tu se misli na ekipe Koline, Bosne i Famosa. Izabranici Armina Duvnjaka dobro su otvorili meč te su u 13. minuti poveli 0:1, sjajna asistencija Aladina Isakovića za Mirsada Šijerkića koji rutinski pogađa za vodstvo gostiju iz Zenice. Nakon još nekoliko prilika za goste koje nisu iskoristili, domaćini dolaze do izjednačenja nakon sjajnog kontranapada, a strijelac za poravnanje rezultata 1:1 bio je Mudrov. To je bio i rezultat prvo poluvremena.

Gostujući trener u drugom poluvremenu sve je karte bacio u napad, te je i stopera, odnosno kapitena Isakovića prekomandovao u napad. To je ostavilo i prostora za domaće igrače ,koji su nekoliko puta preko Mudrova i Subašića imali priliku za postizanje golova, ali sjajan na golu danas je bio Durmo, koji je u nekoliko navrata spasio goste. Rezervisti Čelika donose i vodstvo za goste u 81. minuti. Emir Karalić koji je ušao u drugom dijelu prošao je po desnoj strani te je fauliran u šesnaestercu domaćina, glavni sudija pokazao je na bijelu tačku, a siguran izvođač je Filip Arežina za vodstvo Čelika 1:2. Do kraja utakmice još jedan gol gostiju, rezervista Besim Kolić asistira, a Aladin Isaković igrač utakmice nakon asistencije postiže i gol za konačni rezultat 1:3 za Čelik.

Nakon današnjeg kola Čelik je ostao lider na tabeli sa 51 bodom, pet više od drugoplasirane Koline. U narednom kolu koje se igra već u srijedu Zeničani će na Bilinom polju dočekati ekipu Usore

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.