Međuseljac i Isaković pogađali za pobjedu Čelika i ostanak na liderskoj poziciji
Međuseljac je već u prvoj minuti utakmice zatresao mrežu ekipe iz Sarajeva, postigavši jedan od najbržih golova posljednjih godina na Bilinom polju

Zeničani u okviru 19. kola Druge lige FBiH dočekali tim Batona

Međuseljac i Isaković pogađali za pobjedu Čelika i ostanak na liderskoj poziciji

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 19.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Batona iz Sarajeva, te slavili pobjedu rezultatom 2:0.  Pred oko 1.000 gledatelja Zeničani su upisali nova tri boda koja su ih ostavila na vrhu tabele.

Tek što se krenulo s centra postignut je i prvi pogodak, a nakon 36 sekundi igre mrežu protivnika pogodio je mladi Ali Međuseljac za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Već u četvrtoj minuti novi gol u mreži gostiju, sjajan korner s lijeve strane izveo je Filip Arežina, a glavom sa pet metara pogađa kapiten Aladin Isaković za povećanje vodstva i rezultat 2:0 na semaforu. Nastavili su se napadi ekipe koju je danas s klupe predvodio Adis Nurković pomoćni trener Zeničana, koji je predvodio ekipu s klupe zbog odsustva šefa struke Armina Duvnjaka radi edukacije, odnosno reprezentativnih obaveza u U-15 selekciji BiH. Nastavili su se napadi domaće ekipe i pravo je čudo kako domaći tim nije postigao još nekoliko golova u prvom dijelu. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Čelika 2:0.

Drugo poluvrijeme domaćini otvaraju sjajnim slobodnjakom Filipa Arežine u 47.minuti koji sa više od 25 metara iz slobodnog udarca pogađa lijevu stativu gola gostiju iz Sarajeva. Nastavili su se napadi domaćeg tima, a gosti su pokušavali iz kontranapada da ugroze domaći gol. Nekoliko puta pokušao je Arežina, dok je Durmiš u 72. Minuti promašio cijeli gol, iako je bio sam na sedam metara od gola. Pokušavali su igosti u finišu utakmice ozbiljnije zaprijetiti domaćem golu, ali Durmo je bio siguran i sačuvao je svoju mrežu. Do kraja utakmice nije bilo promjena te je Čelik slavio pobjedu konačnim rezultatom 2:0.

Nakon današnje pobjede Čelika je ostao na vrhu tabele sa 48 bodova. Baton je nakon današnjeg poraza ostao na 17 osvojenih bodova na 12 mjestu. U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Jelah kod Borca, dok će Baton dočekati ekipu Azota.

NK Čelik-FK Baton 2:0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik: Durmo, Isaković, Vardo, Smajić, Sivac, Karalić, Arežina, Mehić, Međuseljac, Durmiš i Kolić. Trener: Adis Nurković.

FK Baton:Hadžić, Mešić, Rogo, Tahmaz, Pašić, Bajrić, Pintol, Kulovac, Lukovac, Omerbašić i Kojnhodžić. Trener: Memnun Suljagić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
Jao ove sramote prvi na tabeli nema 300 gledalaca
0 1
Convicts
Arezina vrijedi za trojicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi