U nedjelju nas očekuje fudbalski praznik

Derbi trećeg ranga bh. fudbala probudio ogroman interes: Karte nestaju, stižu i gostujući navijači

Haris Zilić

U nedjelju 16. aprila od 16:30 igra se utakmica koja bi mogla dati dosta odgovora kada je u pitanju niži fudbalski rang u Bosni i Hercegovini.

U derbiju Druge lige FBiH - skupina Centar, drugoplasirani Famos će u Hrasnici dočekati lidera na tabeli ekipu Čelika.

Famos u ovaj duel ulazi sa 47 osvojenih bodova, dok Čelik ima 54 osvojena boda.

Tirjumf Famosa bi zakuhao borbu za prvo mjesto i plasman u play off za Prvu ligu FBiH, dok bi eventualni trijumf Čelika otklonio skoro sve dileme kada je u pitanju borba za prvo mjesto.

Ovaj susret izazvao je dosta zanimanja i pažnje u bh. javsnoti, posebno među navijačima oba tima.

Karte za nedjelju utakmicu su skoro rasprodate, tako da nas u Hrasnici očekuje fudbalska poslastica i atmosfera kojoj bi mogli da pozavide i mnogi premijerligaši.

Dolazak u Hrasnicu najavili su i navijači Čelika, popularni Robijaši, što će svakako dati još jači pečat ovoj utakmici.

"Hrasnica će za vikend ponovo kao u stara dobra vremena dočekati velike sportske kolektive i boriti se za osvajanje prvog mjesta.

U nedjelju nam dolazi lider na tabeli, ekipa koja je s razlogom na vrhu tabele, koja ima iskusne pojedince iz Premijer lige, kao i veliku tradiciju.

Karata gotovo pa da je i nestalo, tražit će se mjesto više kao i karta, obećavamo izvrsnu utakmicu punu borbenosti, želje i na kraju nadamo se pobjedi", poručuju iz Famosa.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Odavno jedna utakmica trećeg ranga fudbala u našoj državi nije probudila ovako veliki interes i vjerujemo da će u nedjelju biti pravi fudbalski praznik u Hrasnici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.