Neobičan potez Poljaka

Mladi igrač Rome od bijesa skinuo šorc tokom utakmice, Mourinho sve to zbunjeno ispratio sa klupe

Edmir Škorić

U četvrtak navečer u Rotterdamu odigran je duel Feyenoorda i Rome u četvrtfinalu Evropske lige, a domaćin je slavio sa 1:0 i tako došao do prednosti u borbi za polufinale.

Roma Josea Mourinha nije puno pokazala u Nizozemskoj, a najbolju šansu imao je Pellegrini pred kraj prvog poluvremena, kada je promašio penal.

Feyenoord je to kaznio golom za, ispostaviće se, konačnih 1:0 i pred revanš na Olimpicu u četvrtak ima dobru prednost. Istina, daleko je tu bilo šta od riješenog, ali svakako dobar rezultat za trenutno i najjaču ekipu u Nizozemskoj. Mats Wieffer je u 53. minuti bio strijelac jedinog gola na spomenutoj utakmici.

A utakmicu je obilježila i jedna bizarna situacija, kada si je mlada zvijezda Rome Nicola Zalewski u 86. minuti skinuo šorc.

Poljski nogometaš je imao namjeru da stvori opasnost pred golom Feyenoorda centaršutom s lijeve strane, no bilo je to užasno izvedeno. Razočarani Zalewski potom si je skinuo šorc.

Jose Mourinho je samo odmahnuo rukom, bio je jako nezadovoljan i potezom svog igrača, a i onim što je potom uradio.

Zalewski i Roma imaju i dalje šanse da dođu do polufinala, a Mourinho se nada i osvajanju trofeja iako rimski klub ne spada u najuži izbor glavnih kandidata za osvajanje turnira.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Portugalac je ipak neko ko je u prošlosti osvajao trofeje, a Evropsku ligu je 2017. osvojio s Manchester Unitedom i itekako zna da, bez obzira koga trenira, dođe do samog kraja u nokaut fazama.

Ligu prvaka je osvojio s Portom i Interom, to možda i najbolje govori o kakvom je stručnjaku riječ. Osim za trofej Evropske lige, Mourinho se s Romom bori da kroz Seriju A izbori Ligu prvaka. Rimljani su trenutno treći na tabeli s 53 boda, a u ovo kolu dočekuju Udinese. Taj meč na programu je sutra.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.