Kubacki objavio da je puštena iz bolnice

Supruga slavnog sporiste je napokon kod kuće, ali život im više nikada neće biti isti

Edmir Škorić

Poljski ski-skakač Dawid Kubacki prekinuo je ranije sezonu jer mu je supruga Marta završila u bolnici.

Kada je saznao da je Marta završila u bolnici zbog kardioloških problema odmah je napustio Norvešku i vratio se u Poljsku. Za medije nije želio ništa govoriti, ali se ispostavilo da se njegova supruga borila za život.

Danima se slavni sportista bojao za život svoje teško bolesne supruge i upućivao molitve da se spasi. Sada je ski-skakač objavio da je suprugu doveo kući. Međutim, život para će se iz temelja promijeniti.

"Došli smo danas kući", napisao je Kubacki u emotivnoj objavi na Instagramu u petak popodne, zahvalivši se ljekarima koji su "napravili čudo".

"Hvala vam za svaku vašu molitvu, dobre misli i riječi ohrabrenja", napisao je 33-godišnjak u svojoj objavi za selfi na kojem se vidi kako se par zajedno smiješi ispred bolnice: "Još će nam trebati jer će Marta početi intenzivna rehabilitacija i upoznaću novu realnost".

Njegova supruga će ubuduće morati da nosi pejsmejker.

"Ispostavilo se da skoro svi znamo nekoga sa kardioverter defibrilatorom, poznatijim kao pejsmejker", nastavio je Kubacki, najavljujući: "Podijeliću život sa takvom osobom, drugi život".

Nakon olakšavajuće i pozitivne poruke na Instagramu, Kubacki je dobio brojne lijepe poruke podrške od svojih prijatelja, rivala, porodice, fanova...

Dawid i Marta su u sretnom braku od 2020. godine, prije toga su dugo bili u zajedničkoj vezi, a 2020. godine dobili su kćerkicu, da bi početkom 2023. godine dobili sina.

Kubacki iza sebe ima zapaženu karijeru. Drugoplasirani je bio i na novogodišnjoj turneji, koju je 2020. godine osvojio, dok je bronzu uzeo na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu na Planici.

Bronzu je uzeo i prošle godine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ista medalja pripala mu je i četiri godine ranije, ali iz timskog natjecanja.

No, sada su mu nastupi na posljednjem mjestu. Želi da se u potpunosti posveti Marti kako bi što bolje prebrodila zdravstvene poteškoće i adaptirala se na jedan sasvim novi način života.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.