Zeničani pred deblokadom glavnog računa nakon 18 godina

Pressica na Bilinom polju pred utakmicu u nedjelju

NK Čelik najavio deblokadu računa u roku od mjesec dana

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometni klub Čelik ima velike šanse da naredne sezone igra u višem rangu, odnosno 1.ligi FBiH, Zeničani su lideri na tabeli, te imaju veliku priliku da kao prvoplasirani završe sezonu, te izbore plasman u baraž za ulazak u viši rang.

Osim dobrih rezultata u prvenstvu i Kupu BiH, ove sezone, gdje su izabranici Armina Duvnjaka došli do 1/8 finala Kupa BiH, gdje su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca poraženi od Radnika iz Bijeljine, a prethodno su iz ovog takmičenja izbacili ekipe GOŠK-a i Sarajeva, rukovodstvo kluba svakodnevno radi na rješavanju mnogih problema i obaveza, a čini se da zenički klub ide u pravom smjeru, te su na korak od deblokiranja računa nakon 18 godina, što bi bio veliki uspjeh i nova dimenzija za poslovanje kluba u narednim godinama.

Danas je na Bilinom polju održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnim medijima obratili član Upravnog odbora Robert Jonjić, generalni direktor Emir Ćerim i šef stručnog štaba Armin Duvnjak.

Robert Jonjić kazao je nešto više o aktivnostima u klubu oko deblokiranja računa

"U ovom trenutku radim na potpisivanju sporazuma sa svim povjeriocima i radimo na smanjenju obaveza s nekim povjeriocima koji nisu bili korektni u ovom procesu. Najvažnije je da je Grad Zenica ispunio svoju obavezu iz potpisanog Sporazuma i da su sredstva od 500.000 KM operativna. Sredstva za deblokadu računa iznose 530.000 KM, a ovu razliku od 31.000 KM klub će obezbjediti. Nalazimo se pred historijskim trenutkom, dijeli naš od još par koraka od ostvarenja glavnog strateškog cilja ovog Upravnog odbora. Proces je zahtjevan i razgovarali smo sa 39 povjeriocima i to sigurno nije bio lagan posao. Moramo biti strpljivi još malo da ga okončamo i prevedemo kraju. Obećali smo da ćemo odblokirati račun za vrijeme našeg mandata, račun će biti odblokiran u roku od mjesec dana prema našim procjenama", kazao je Jonjić.

Generalni direktor Emir Ćerim kazao je nešto više o organizacijskim pripremama za narednu utakmicu.

"Zahvaljujem se navijačima Čelika koji su odigrali ključnu ulogu u naplati sredstava od Grada Zenice. Ta sredstva nisu pala s neba, nego su rezultat pritiska na Gradsku upravu i ukazivanje na obavezu Grada po potpisanom Sporazumu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati prije svega partnerski odnos sa Gradskom upravom. Naravno moramo zahvaliti i našim sponzorima, partnerima, koji su omogućili nesmetano funkcioniranje kluba. Mi smo obezbjedili sve tekuće obaveze u protekle dvije i po godine, nije bilo lagano, imali smo teške predmete i to ne bi mogli ispuniti bez sponzora i navijača. Zadnji dio slagalice svakako zaslužuju stručni štab i igrači koji imaju zasluge za pozitivnu atmosferu u i oko kluba. Gradimo porodičnu atmosferu oko kluba i svi zajedno trebamo gledati u istom smjeru. Za malo više od dvije i po godine predanog rada smo uspjeli riješiti probleme koje je ovaj klub pratio u protekle dvije decenije i to momci sa praznih džepova sa tribina kako su nas nazivali pojedinci. Deblokada glavnog računa bit će najveći uspjeh kluba u poslijeratnoj historiji. Za to nas dijeli 30.000 KM od konačnog cilja. Pozivamo navijače u nedjelju da dođu na utakmicu protiv Natrona i da podrže ekipu koja je zaslužila veliku podršku i da rade prave stvari na terenu. Zahvalio bih se našem klupskom advokatu Tariku Hadžimahmutoviću, koji radi potpuno besplatno veliki i ogroman posao za naš klub", kazao je Ćerim

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak kazao je nešto više o rezultatima kluba, te najavi naredne utakmice protiv Natrona iz Maglaja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Naredna utakmica nas dovodi da navijači našeg kluba nam mogu pomoći da konačno i deblokiramo klub i izađemo iz dubioze u kojoj smo bili godinama. Vjerujem da će u nedjelju biti dobro popunjene tribine. Zahvaljujem Upravnom odboru, ali igračima u proteklom periodu na sve ono što su uradili. Kada je u pitanju prošla utakmica protiv Famosa, prava derbi utakmica i mislim da smo zaslužili pobjedu. Ova ekipa ima još prostora za napredak i očekujem da budemo još bolji u finišu prvenstva. Izaći ćemo u najjačem sastavu u nedjelju i bitno nam je da pobijedimo sve utakmice do kraja i da održavamo formu do kraja do tih utakmica baraža za ulazak u viši rang", kazao je Duvnjak

Utakmica Čelika i Natrona u okviru 22.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" igra se u nedjelju od 19 sati na Bilinom polju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.